x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ce să NU faci când eşti în Portugalia: Ghid de bune maniere în străinătate

Ce să NU faci când eşti în Portugalia: Ghid de bune maniere în străinătate

17 Feb 2014   •   13:08
Ce să NU faci când eşti în Portugalia: Ghid de bune maniere în străinătate

Cultura portugheză a fost în mare măsură influențată de poziția dominantă a Bisericii Catolice și a valorilor creștine tradiționale. Această influență se reflectă încă în societatea portugheză modernă. Portughezii sunt oameni tradiționalişti și conservatori. Ei nu acceptă cu ușurință inovația și schimbările radicale, atât în comunitate, cât și în familie. De aceea, e bine să ştii ce să faci şi ce nu trebuie să faci când te afli în Portugalia.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în Italia

În Portugalia, este politicos să dai mâna cu toți cei prezenți, în situaţii formale şi sociale (masă, petrecere, prânz de afaceri etc), dacă este prima oară când îi întâlneşti. Acest lucru este valabil pentru bărbați, femei și copii mai mari. Prietenii sau cunoştinţele se salută tot cu o strângere de mână. Este politicos să dai din nou mâna cu toată lumea la plecare.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să nu faci cand te afli în MAREA BRITANIE

Portughezii nu folosesc multe gesturi. Dacă eşti prea demonstrativ cu gesturile sau cu limbajul corpului poţi face o impresie proastă. Ca în alte culturi, arătatul cu degetul este considerat un gest ofensator.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să nu faci când te afli în America

La masă, nu mânca cu degetele dacă nimeni nu mai face asta. Foloseşte cuțitul și furculița, chiar dacă un fel de mâncare ţi se pare că ar putea fi mâncat doar cu furculiţa (ex. cartofii prăjiţi). Nu te linge pe degete, oricât de delicios a fost sosul. Șervețelul de masă ar trebui să fie pus pe genunchi, nu sub bărbie.

Află mai multe lucruri pe care să nu le faci când eşti în Portugalia pe RomâniaTV.net.

×