x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Croaziere din Kos in insule mai putin cunoscute

Croaziere din Kos in insule mai putin cunoscute

18 Iul 2013   •   14:29
Croaziere din Kos in insule mai putin cunoscute
Ai hotarat sa faci vacanta pe frumoasa insula Kos? Bucura-te de plajele superbe si apa de azur, viziteaza locurile incarcate de istorie, dar fa-ti timp si sa explorezi insulele din jur si litoralul turcesc, aflat la doar o jumatate de ora e mers cu feribotul.

Stim, plajele de pe insulele grecesti sunt atat de frumoase, iar apa marii atat de limpede si de calda incat cu greu poti renunta la orele placute de relaxare, pe sezlonguri, cu o bautura rece alaturi. Fa un mic efort si  rezerva-ti timp pentru cateva croaziere de o zi; n-ai sa pierzi soarele si nici baile in mare, vor fi chiar mult mai interesante de pe puntea unui vaporas!

Primul pas este sa mergi in port. Kos Marina, portul nou, ofera un adevarat regal de ambarcatiuni luxoase. Pe faleza sunt cafenele si restaurante, poti bea linistit o cafea inainte de a te imbarca pentru o calatorie spre insula Nissyros. Asemeni insulei Santorini, celebra pentru caldera sa, si Nissyros este faimoasa pentru craterul vulcanului Polyvotis, ce ocupa mare parte din insula. De cum intri in port, vei fi impresionat de stanca impunatoare pe care se inalta semet manastirea Panagia Spilani, consruita de Cavalerii de Malta. Sub stanca sunt casele albe, ce coboara in terase pana spre mare. Centrul insulei este, de fapt caldera vulcanului. Ca sa explorezi aceasta zona ai nevoie de incaltaminte cu talpa groasa!

O alta insula care merita vizitata este Patmos, sau insula Sfantului Ion, numita asa pentru ca se spune ca aici ar fi avut Sf. Ion viziunea Apocalipsei. In manastirea din Patmos este adapostita una dintre cele mai valoroase biblioteci din Grecia. Capitala insulei, Chora, trebuie neaparat vizitata. Construita in Evul Mediu, a ramas aproape neschimbata, o plimbare prin labirintul de stradute iti va da sentimentul ca te-ai intors in timp.

Daca ai pasaportul la tine, in doar o jumatate de ora de navigat ajungi in Bodrum, frumoasa statiune de pe litoralul turcesc. Amestecul de Orient si Occident este fermecator: hoteluri cu arhitectura moderna, dar si strazi inguste, cu bazaruri si vanzatori care incearca sa te convinga sa le cumperi marfurile, restaurante cu delicioase preparate traditionale.

Oferta sejur Kos
Hotel Alexandra Beach 3* - de la 366 Euro/pers., transport cu avionul, taxe aeroport, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asigurare medicală și stono, asistență turistică. Prestige Tours, www.prestige.ro


×
Subiecte în articol: oferta sejur Kos