x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Din acest weekend, puteţi lua cina la înălţime cu Moş Crăciun, chiar în sania lui

Din acest weekend, puteţi lua cina la înălţime cu Moş Crăciun, chiar în sania lui

26 Noi 2016   •   18:30
Din acest weekend, puteţi lua cina la înălţime cu Moş Crăciun, chiar în sania lui
Sursa foto: pixabay.com

Localnicii sau turiştii din Bruxelles nu mai trebuie să aştepte acasă venirea lui Moş Crăciun. Ei pot lua cina cu Moş Crăciun în sania lui, deasupra acoperişurilor şi a decoraţiilor luminoase din oraş, relatează sâmbătă Reuters. "Santa in the Sky" este o variaţie nouă a experienţei "Dinner in the Sky", în cadrul căreia doritorii pot lua masa pe o platformă deschisă suspendată de o macara masivă utilizată în construcţii. 

Din acest weekend, pe strada comercială Sablon, oamenii sunt întâmpinaţi de un Moş Crăciun în "restaurantul" aerian, decorat ca o sanie împodobită cu multe lumini şi tras de patru căprioare de recuzită. Doritorii, care sunt asiguraţi în scaune pentru a mânca la barul care înconjoară bucătăria deschisă, plătesc până la 250 de euro pentru o masă cu patru feluri de mâncare stropite cu vin, sau pot opta pentru varianta mai ieftină, în care doar ceaiul costă 55 de euro. 

Vineri seară meniul chef-ului Maxime Mazier era format dintr-un antreu cu homar şi anghinare, urmat de biban cu scoici şi la desert bezele de nucă de cocos cu mango. El a spus că în această experienţă totul este să te obişnuieşti cu vântul care suflă permanent în jurul saniei suspendate. "Nu este prea cald (...) iar dacă vântul se intensifică, sincronizarea este foarte importantă", a adăugat el, citat de Agerpres. 

 

"Vei experimenta totul complet diferit"


Michael Chiche, implicat în conducerea firmei din Bruxelles care a adus în ultimii zece ani experienţa "Dinner in the Sky" în 58 de ţări, s-a declarat convins că oferta specială de patru zile care se încheie duminică va fi repetată anul următor. "În primul rând este priveliştea, să fii ridicat în aer. În al doilea rând, eşti blocat. Asta înseamnă că eşti împreună cu ceilalţi oaspeţi, eşti cu chef-ul şi toate aromele, vei experimenta totul complet diferit", a spus el. 

Helene Ziegler, de 19 ani, studentă la istorie, a declarat că a trecut printr-un moment de panică la urcare. "M-am speriat puţin. Se mişca într-o parte şi-n alta. Dar când am ajuns sus totul a devenit foarte liniştit." "Este minunat să vezi întregul oraş. Mâncarea este foarte bună. Cheful a pregătit-o în faţa noastră. Este minunat", a spus ea. 

Seara, a spus ea, a fost un cadou din partea tatălui ei pentru ea şi sora ei, deşi acesta a găsit apoi o scuză pentru a nu urca în sania suspendată la 35 de metri deasupra străzii Sablon, adaugă Agerpres.

Pentru imagini, accesaţi Reuters.com

×