x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Dor de Japonia

Dor de Japonia

de Magda Cristina Ursache    |    20 Oct 2010   •   00:00

Un semn de carte, un evantai, o stampă şi-un tablou cu Muntele Fuji. Imagini disparate dintr-un caleidoscop al memoriei fotografice, iluminând culoarele secrete dintr-o lume visată. Aşa, pe stradă, ori în tren, ni se face, brusc, dor de Japonia (chiar dacă, încă, nu am văzut-o niciodată!).

Un drum în Japonia aşa şi rămâne, pentru cei mai mulţi: o halucinaţie. În termeni de turism, însă, e o provocare căreia i-am putea răspunde, măcar o dată-n viaţă. O ocazie în acest sens ne-o prilejuieşte Anul Nou 2011. Ce-ar fi dacă?...

Ce-ar fi dacă, pe 31 decembrie, aţi putea asculta cele 108 bătăi ale clopotului la templu, iar pe 1 ianuarie aţi participa la aprinderea focului sacru ce purifică spiritele? Ce-ar fi dacă în noaptea de la cumpăna anilor, am bea gomiki şi amazake cu ghimbir, dacă a doua zi am cumpăra omikuji - biletelele care prezic viitorul... şi o amuletă de noroc? E posibil, cu un pachet de 10 zile/7 nopţi care costă 1880 euro. Un alt program pentru Japonia e destinat celor care vor să exploreze Ţara Soarelui Răsare pe cont propriu, exact cum vor, exact când vor. Cine nu a auzit de eficienţa şi de punctualitatea trenurilor japoneze? "Exact Travel Club", agent autorizat Japan Rail Pass, vă propune o călătorie de 7 zile în Japonia, pe liniile Japan Railways, cu folosirea nelimitată a passului. Preţul pentru 13 zile/10 nopţi este de 1620 euro.

×
Subiecte în articol: travel news