x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Excursie în La Gomera din Tenerife

Excursie în La Gomera din Tenerife

23 Mai 2013   •   12:18
Excursie în La Gomera din Tenerife

Tenerife este una dintre cele mai accesibile destinatii exotice, peisajele superbe, clima blanda si lipsa taxelor atragand in fiecare an milioane de turisti.

Plajele negre sau aurii si Vulcanul El Teide, cu decorul sau selenar sunt principalele atractii ale insulei. Parcurile acvatice, terenurile de golf, satele din munti ori stancile spectaculoase Los Gigantes sunt alte tentatii pe care merita sa le vizitezi. Dar Insulele Canare au si alte surprize placute pentru turisti: insula Gomera, din apropierea Tenerifelor, este un loc pe care trebuie sa-l vizitezi.

Natura a fost generoasa cu La Gomera. Insula vulcanica se inalta spectaculos din apele Atlanticului, si desi nu are decat vreo kilometri patrati, are un microclimat mai bogat decat un continent. In centru are o padure luxurianta, verde si deasa, in timp ce mai jos, pe coasta , sunt canioane adanci, curmali si desert.

Pe insula se poate ajunge doar pe apa, aeroportul putand asigura doar aterizarea avioanelor mici, care fac zboruri scurte intre insule. Din Tenerife, feribotul ajunge aici in 40 de minute. Desi turismul este important pentru economie, insula nu si-a “vandut sufletul”, mare parte a La Gomerei fiind neatinsa de industria turismului. Asta nu inseamna ca te vei plictisi aici.

San Sebastian, cel mai important oras din La gomera, este punctul de plecare ideal pentru exporarea insulei.  Aici poti vizita Casa de Colon,  casa in care a locuit Cristofor Columb. Navigatorul s-a oprit pe insula in 1492, inainte de a pleca in calatoria care a dus la descoperirea Americii. Planuise sa stea doar cat era nevoie sa-si reinnoiasca proviziile, dar s-a indragostit de o tanara si a ramas cateva luni.

Dupa explorarea orasului, urmeaza Parque Nacional de Garajonay, o rezervatie intrata in patrimoniul universal datorita bogatiei florei. Admira impozantele varfuri ale Mirador de Aganado si bucura-te de frumusetea panoramei oferite. Dupa atata efort, fa un popas la Agulo, pentru un pranz traditional. Aici ai ocazia sa asculti o conversatie in limba localnicilor, Silbo Gomero, singura limba “fluierata” din lume. La intoarcere, strabate Valle de Hamingua, o vale imensa care ofera o priveliste spectaculoasa.

Oferta sejur Tenerife

Hotel Diamante Suites 4* - de la 575 Euro/pers. (tarif standard). Pentru rezervari pana la 24 mai, ai reducere 100 Euro/camera din tariful standard. Sunt incluse transportul cu avionul, transferurile, 6 nopti cazare cu pensiune completa, asistenta turistica. Christian Tour www.christiantour.ro

×
Subiecte în articol: oferta sejur Tenerife