x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Excursii opționale din Santorini

Excursii opționale din Santorini

01 Aug 2013   •   16:06
Excursii opționale din Santorini

Mare de azur, sate cocoțate pe stânci abrupte... o imagine de pare desprinsă dintr-o carte poștală. Dacă ajungi în Santorini, vei înțelege perfect de ce turiștii adoră insulele grecești. Nuanțele în care se îmbină marea și cerul, clima prietenoasă și atmosfera relaxantă sunt câteva dintre atu-urile acestei insule.
 
Poți descoperi farmecul și frumusețea insulei în minicroaziere de-a lungul coastei, cu vizitarea vulcanului insulei, Nea Kameni. Pe uscat, îți recomand un tur al cramelor din Santorini și al satelor tradiționale grecești. Vinul santorinez este renumit în întreaga lume. Poate pare greu de crezut că de pe o insulă stâncoasă poți obține vinuri în cantitate atât de mare și de o calitate atât de bună. Secretul aromei vinului din Santorini constă în solul vulcanic. Dacă vrei să deguști minunatele vinuri, mergi într-un circuit organizat special, în care vizitezi trei crame și savurezi 12 tipuri de vin.
 
 Vacanță în Santorini cuprinde neapărat o incursiune la Oia, pentru apusul de soare celebru, și la Fira, cel mai mare oraș al insulei, cocoțat pe vârful unei stânci a calderei. Aglomerat și zgomotos, este “inima” insulei, locul de unde pleacă autobuzele în toate colțurile insulei.

Trebuie neapărat să-ți faci timp și să ajungi la Megalochori, un sat pitoresc, cu case tradiționale și conace vechi, unde, pe vremuri, locuiau negustorii bogați și proprietarii de podgorii. Casele au curți interioare și sunt înconjurate de ziduri înalte, cu porți mari, din lemn masiv, care aveau rolul de a-i proteja pe proprietari de atacurile piraților. Este de apreciat efortul localnicilor, care au păstrat caracteristicile și frumusețea acestei așezări.

Chiar dacă multe dintre casele vechi s-au deteriorat, ele au fost restaurate cu grijă și le-a fost redată strălucirea de odinioară. În centrul satului găsești o piațetă frumoasă, cu taverne și copaci, la umbră cărora poți savura o cafea. Piațetă este inima satului, locul în care se strâng sătenii pentru discuții de seară. De aici pornesc străduțe pietruite și ulițe, care te invită la o plimbare.
 
Vothonas este cel mai ciudat sat de pe insulă, cu o arhitectură unică. O rețea întortocheată de poteci te conduce din sat până la casele construite în stânci. Nu rata biserica Sf. Ana, construită în 1827, cea mai veche din sat.

Oferta sejur Santorini
Hotel Orion Star 3*, de la 334 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare, mic dejun, asistenţă turistică. Christian Tour

×
Subiecte în articol: oferta sejur Santorini