x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Gran Canaria, exotism în Insulele Canare

Gran Canaria, exotism în Insulele Canare

25 Iun 2013   •   12:06
Gran Canaria, exotism în Insulele Canare

Una dintre cele mai iubite insule din arhipelagul Canarelor, Gran Canaria are o multime de plaje de o mare frumusete. De la golfulete linistite in sud, la statiunile aglomerate in care sporturile nautice sunt la ele acasa - pe insula gasesti garantat plaja perfecta pentru tine.

Statiunea Maspalomas

Situata pe coasta sudica a insulei Gran Canaria si renumita pentru dunele de nisip (declarate parc national, in anul 1994), dar si pentru lungimea plajei de nisip, ce se intinde pe o distanta de aproximativ 6 km, statiunea Maspalomas reprezinta destinatia perfecta a iubitorilor de plaja. Dunele pot fi strabatute fie la pas, fie pe camile, si ofera un habitat excelent pentru foarte multe specii de plante rare. In partea vestica a acestei rezervatii naturale, poti vizita El Oasis, un centrul comercial marginit de laguna La Charca, inconjurata de palmieri si declarata arie protejata. Din Maspalomas poti ajunge usor in cele mai mari parcuri acvatice ale insulei – Aqualand Maspalomas, Holiday World, Palmitos Park (unde se afla si un acvariu, dar si un pavilion al fluturilor si foarte multe specii de orhidee) sau parcul tematic Soux City (o replica a Vestului Salbatic).

Statiunea Puerto Rico

Tot pe coasta sudica a insulei Gran Canaria, gasesti si statiunea Puerto Rico, una dintre cele mai populare destinatii de vacanta a turistilor de pretudinteni, in special a celor cu familii, datorita climatului ideal de care beneficiaza. Principalele atractii din statiune sunt reprezentate de plajele Amadores si Puerto Rico. Considerata inima acestei localitati si una dintre cele mai bune plaje spaniole, Plaja Amadores (Plaja Indragostitilor), pe langa faptul ca ofera cele mai bune facilitati, dispune si de un teren de mini-golf, unde te poti distra cu familia sau cu prietenii. Plaja Puerto Rico este situata foarte aproape de cele doua porturi ale statiunii, Puerto Base si Puerto Escala, si iti ofera sansa practicarii sporturilor nautice precum schi-jet, scufundari, pescuit, windsurfing sau excursii cu barca de-a lungul coastei, croaziere pentru observarea delfinilor si plimbari cu submarinul. Din statiune poti ajunge usor in parcul tematic Atlantida, cu topoganele sale de apa, cascadele si piscinele potrivite pentru toate varstele.

Statiunea Fataga

Preferi un cadru pitoresc, cu stanci abrupte, palmieri si pomi fructiferi? La o altitudine de 600 m deasupra nivelului marii, gasesti unul dintre cele mai frumoase sate montane ale insulei Gran Canaria, cunoscut ca si Fataga, sat protejat de Valea Barranco de Fataga sau Valea celor 1000 de palmieri. Localizat la o distanta de 30 de minute de nordul statiunii Playa del Ingles si cu o vechime de mai bine de 2000 de ani, in Fataga exista multe ferme si case vechi, unde locuitorii cultiva lamai, portocali si caisi. Odata ajunsa in aceste locuri, vei avea ocazia sa colinzi micutele magazine de artizanat, de unde poti achizitiona tot felul de produse realizate manual, care sa iti aminteasca de aceste meleaguri minunate. Datorita frumusetii sale, Fataga face parte din lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Oferta sejur Gran Canaria
Hotel Bull Eugenia Victoria 3* - de la 955 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Europa Travel, www.europatravel.ro

×
Subiecte în articol: oferta sejur Gran Canaria