x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Grecia introduce taxa "climatică" pentru turiști, din 2024

Grecia introduce taxa "climatică" pentru turiști, din 2024

de Redacția Jurnalul    |    18 Feb 2024   •   06:20
Grecia introduce taxa "climatică" pentru turiști, din 2024

Din 2024, Grecia a introdus o nouă taxă pentru turiști: Ajunge până la 100 de lei/noapte pentru un cuplu și nu e inclusă în costul cazării

Începând din acest an, o nouă taxă a fost introdusă de Guvernul elen pentru turiștii care merg în Grecia, scrie dcnews.ro

Taxa este pentru rezistența la schimbările climatice și este plătită de fiecare turist. Aceasta a intrat în vigoare ca parte a planurilor de finanțare a eforturilor de reconstrucție în urma incendiilor forestiere și inundațiilor severe.

Este vorba despre un sistem de plată în trepte, în funcție de clasarea unității de cazare. Este, de asemenea, o taxă sezonieră, având efect doar în lunile turistice: din martie până în octombrie. Din noiembrie până în februarie, taxa de rezistență la climă va rămâne la nivelul vechii taxe pe pat.

Cei cazați în apartamente și hoteluri de una și două stele vor trebui acum să plătească un euro și cincizeci de cenți, în timp ce oaspeții din hotelurile de trei stele vor plăti trei euro. Sejururile la hoteluri de patru stele vor fi taxate cu șapte euro în plus pe baza noului sistem, iar taxa aplicabilă pentru hotelurile de lux de cinci stele va fi de zece euro.

Taxele nu vor fi incluse în prețurile cotate de operatori și agenții de turism și trebuie plătite la fața locului în moneda locală (euro). 

×
Subiecte în articol: grecia taxa climatica turişti