x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii O țară europeană introduce o taxă zilnică pentru schimbările climatice pentru turiști

O țară europeană introduce o taxă zilnică pentru schimbările climatice pentru turiști

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2024   •   13:15
O țară europeană introduce o taxă zilnică pentru schimbările climatice pentru turiști

O țară din UE introduce o taxă pentru turiști din 2024.

Țara din Europa unde turiștii vor plăti zilnic o taxă pentru schimbările climatice. Mulți români își fac concediile aici

Aceștia vor trebuie să plătească în plus pentru fiecare zi de concediu pentru "taxa de reziliență climatică”, dacă vor să își petreacă vacanța în Grecia.

Guvrenul de la Atena a decis introducerea acestei taxe după incendiile de vegetație și inundațiile puternice din 2023.

"Taxa de reziliență climatică” se va aplica în funcție de sezonul de călătorie și ar putea fi percepută în perioada martie-octombrie.

Hotelurile de 1 și 2 stele vor impune o taxă de 1,50 euro/cameră/zi, cele de 3 stele vor avea o taxă de 3 euro/cameră/zi, cei care se vor caza la 4 stele vor plăti 7 euro/cameră/zi, iar hotelurile de 5 stele vor avea o taxă de 10 euro/camera/zi.

Taxele nu vor fi incluse în prețurile operatorilor agențiilor de turism și vor fi plătite la fața locului. Acestea ar putea aduce un venit suplimentar de 300 de milioane de euro în 2024 pentru Grecia, ceea ce dublează bugetul rezervelor speciale.

Și alte țări din întreaga lume percep aceste taxe, printre care Austria, Insulele Baleare, Elveția și SUA, potrivit greekreporter.com., citat de antena3CNN.

×
Subiecte în articol: taxa schimbari climatice turişti grecia