x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii La shopping în Creta

La shopping în Creta

21 Mai 2013   •   15:13
La shopping în Creta

O vacanta este cu adevarat reusita atunci cand, pe langa vremea buna, peisajele superbe si mancarea delicioasa adaugi si o partida de shopping pe cinste.

Creta este renumita pentru artizanii talentati si produsele naturale, asa ca iti voi dezvalui cateva locuri in care gasesti obiecte unicat sau in serii scurte si bunatati bio:

Miere curata, de pin si ulei de masline extra virgin gasesti la taverna Agia Paraskevi, din satul Christos, situat la 27 de kilometri de Ierapetra. Stupii sunt tinuti intr-o padure de pini din apropiere si mierea are o aroma unica. Pretul este mai mult decat rezonabil, 10 euro/kg. de miere si 5 euro litrul de ulei.

Creta produce o gama foarte variata de condimente, pe care le gasesti in pietele locale. Toate se folosesc inca din antichitate la condimentarea mancarurilor si prajiturilor, sau in tratarea diverselor afectiuni. Le poti cumpara proaspete sau uscate in mod natural.

Intr-un magazin micut de langa Panaghia I Kera (in apropiere de Aghios Nicolaos) si in satul Spili gasesti carpete tesute manual si broderie. Carpetele au design traditional, cu delfini si figuri geometrice, simple si rafinate. Obiecte de artizanat lucrate manual vei gasi si la Manastirea Moni Kalivani, unde maicutele lucreaza adevarate opere de arta si le vand pentru a asigura “functionarea” manastirii.

Pentru articole din piele, cel mai bun loc de facut cumparaturi ramane Chania. Strada Skridlof, pe vremuri strada cizmarilor, a devenit un enorm bazar a carui vizitare este un must. Poti gasi lucruri de calitate la preturi bune, si daca ai noroc, chiar adevarate chilipiruri la sfarsitul sezonului. Daca vrei sa-ti comanzi o pereche de cizme, tine cont ca dureaza cam o saptamana pana sunt gata, dar vor fi niste super-cizme. Tot in zona aceasta gasesti si curele, rucsacuri sau genti la preturi foarte bune.

Magazinele de bijuterii sunt atat de multe, incat este o competitie acerba intre ele, iar preturile sunt mici. Cele mai  renumite orase pentru oferta de bijuterii sunt Rethymno si Chania; multe obiecte sunt de serie, dar sunt cateva magazine cu unicate. In orasul Maleme (la 16 km de Chania) este un magazin micut, cu bijuterii din argint si chihlimbar, lucrate manual, deosebit de frumoase. Este adevarat ca preturile sunt mai mari, cam 50 de euro o bratara cu trei bucati de chihlimbar, dar merita toti banii!

Oferta sejur Creta
Last minute, Hotel Panorama Village 3* - de la 395 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu all inclusive, asistenta turistica. Taxa de aeroport gratuita pentru plecarea din 4 iunie. Christian Tour, www.christiantour.ro


×
Subiecte în articol: oferta sejur Creta