x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii La shopping prin magazinele din Malta

La shopping prin magazinele din Malta

15 Iul 2013   •   11:15
La shopping prin magazinele din Malta
Daca te afli in vacanta in Malta, rezerva-ti timp si pentru cumparaturi. Nu vei gasi foarte multe mall-uri impunatoare, dar vei fi impresionat de buticurile in care dantelaria, bijuteriile unicat sau hainele lucrate manual reprezinta adevarate comori.

Capitala Maltei, Valletta este un loc bun pentru shopping, cu zeci de magazine si buticuri elegante. Strada Republicii este principala artera dedicata cumparaturilor. Portiuni intregi sunt inchise circulatiei auto, tocmai pentru a fluidiza circulatia pietonala.

La cateva minute distanţa de mers cu masina, poti ajunge in Sliema, pe coasta de nord-est a Maltei, centru indiscutabil al shopping-ului, cu magazine mari si sofisticate. Este alegerea perfecta pentru cei care iubesc forfota si distractia mall-urilor. Deschis in 2010, Point Shopping Mall este cel mai mare complex comercial din Malta. Gasesti aici peste 50 de branduri de renume mondial, care ocupa trei etaje dispersate pe douazeci si opt de mii de metri patrati. Putem spune ca este raiul impatimitilor de shopping! 

Strazile principale ale Sliemei, The Strand si Tower Road, sunt alegerea ideala pentru cumparaturi si poti sa altenezi sesiunile de shopping cu pauze de cafea sau desert la una din cochetele cafenele existente in zona.

Un alt mall mare si elegant il gasesti in statiunea cosmopolita St. Julian's, unde oferta si preturile sunt la nivelul celor din orasele occidentale. Ceea ce il face insa, diferit, sunt magazinele din care iti poti achizitiona bijuterii lucrate in filigran, in special din aur si din argint. Aceste bijuterii sunt adevarate opere de arta, extrem de apreciate in toata lumea.

Malta este faimoasa si pentru dantelele sale, pe care le veti gasi in multe magazine si buticuri, ca si obiectele lucrate manual din piele precum imbracamintea, gentile sau curelele.
Situat in Victoria, capitala insulei Gozo, The Duke Shopping Mall a fost deschis in noiembrie 2008 si include magazine de moda, o zona de joaca pentru copii, o cafenea, un bistro si o vinoteca.

Nimic nu poate fi mai potrivit sa-ti iei ca amintire din Malta decat un obiect din sticla de Mdina, lucrat manual. Daca ajungi in satul Ta’ Qali, iti poti cumpara unul de la centrele de artizanat de acolo. Fiind unicat, costa mai mult decat un suvenir obisnuit, dar cu siguranta merita toti banii! Sticla este realizata prin suflare si are o coloristica deosebita, specifica zonei mediteraneene.

Oferta sejur Malta

Hotel Bella Vista 4* (confort 3*) - de la 323 Euro/pers. (pentru plecarile din 01.08; 15.08, 22.08; 29.08), transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică. Malta Travel, www.malta.ro si www.excursiimalta.ro

×
Subiecte în articol: oferta sejur Malta