x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Minunatele terme de la Montecatini

Minunatele terme de la Montecatini

de Magda Cristina Ursache    |    28 Iun 2010   •   00:00
Minunatele terme de la Montecatini

Dacă vreţi o zonă cu multe hoteluri la un preţ convenabil şi o locaţie convenabilă pnetru explorarea zonei Toscana, atunci oraşul Montecatini Terme este exact ce căutaţi. Este situat chiar în inima Toscanei, aproape de Florenţa, Lucca, Pisa, Viareggio, dar şi de zona coastei.


SPA ŞI RĂSFĂŢ
De asta aveau parte locuitorii oraşului încă din secolele trecute. Şi nici nu e de mirare, cu izvoarele termale din apropiere. Cea mai renumită staţiune termală este Terme Tettuccio, cunoscută încă din secolul  al XIV-lea sub numele de "bagno nuovo", şi reconstruită apoi în secolul al XVII-lea de Leopold de Habsburg, Mare Duce al Toscanei. La acea perioadă, staţiunea era o staţiune de lux, destinată celor cu sânge regal, dar astăzi oricine se poate trata aici. Clădirea are şi un minunat parc, ce aminteşte de pacea vremurilor de odinioară. În cele mai multe zile, încântă urechile o orchestră dimineaţa şi un pianist după-amiaza.

Staţiunea este deschisă zilnic din mai până în septembrie şi este de ajuns şi o singură zi aici pentru a vă simţi cu adevărat ca în Rai. Tratamentele SPA includ o gamă largă de pachete pentru înfrumuseţare, dar şi tratamente pentru vindecarea bolilor digestive şi de metabolism, precum şi pentru ameliorarea problemelor cardiovasculare. Băile, înfăşurările în nămol, masajul, toate vă stau la dispoziţie.

În afară de Terme Tettuccio, tratamente de calitate puteţi găsi şi la Excelsior SPA - dedicat în special înfrumuseţării, Terme Redi, cu o multitudine de echipamente moderne, sau Terme Leopoldine, un alt centru termal istoric.


VIAŢĂ ŞI MUZICĂ

Montecatini se află în zodia muzicii. Strada principală, Viale Verdi, mărginită de o parte de parc, trece prin Piazza Popolo. Locul este plin de magazine, cafenele şi restaurante şi duduie de viaţă şi voie bună. Pe timpul verii, în Teatrul Verdi, Terme Tettuccio sau chiar în aer liber au loc o gamă largă de spectacole muzicale şi teatrale. Pasionaţii de muzică vor găsi cu adevărat deosebit programul "Italian Operatic Experience", care pune la dispoziţia tinerilor cântăreţi cursuri de operă. În aceste program de cinci săptămâni, studenţii iau cursuri de limba italiană, dicţie, vocalize şi performanţe dramatice, culminând cu spectacole la Teatrul Verdi. Spectacolele sunt deschise publicului şi reprezintă o modalitate ieftină de a experimenta opera şi de a vedea evoluţia participanţilor.

Programul din 2010 aduce împreună specialişti din Italia şi Statele Unite, precum scenaristul şi actorul de Broadway Henry Felder, dirijorul italian Lanfranco Marcelletti şi Donna Brunsma, acompanist şi fost dirijor asistent la Opera din Chicago. Invitat de onoare este soprana Judith Haddon.


CUM AJUNGI ŞI UNDE STAI

Montecatini Terme se află pe linia de cale ferată dintre Lucca şi Florenţa, ambele fiind la mai puţin de o oră de mers cu trenul.

Cele mai apropiate aeroporturi sunt la Florenţa şi Pisa, de acolo ajungându-se uşor cu maşina pe autostrada A11, urmând semnele.

Aveţi grijă cum parcaţi, pentru că cele mai multe parcări din oraş sunt cu plată.

În cazul în care vreţi să vă cazaţi în Montecatini Terme, unul dintre cele mai elegante hoteluri este Hotel La Pace, de cinci stele. Dacă buzunarul nu vă ţine pentru el, se găsesc încă numeroase altele mult mai convenabile.

Nu uitaţi că foarte multe dintre locurile de interes din Toscana, precum Florenţa, Pisa, Lucca şi Viareggio sunt la doar o oră depărtare cu trenul sau maşina, aşa că trebuie să le vizitaţi!

×
Subiecte în articol: descoperĂ... italia