x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Nu uitaţi geanta de voiaj!

Nu uitaţi geanta de voiaj!

de Carmen Dragan    |    30 Apr 2009   •   00:00
Nu uitaţi geanta de voiaj!
Sursa foto: /Reuters

Călătorului îi stă bine cu bagajele pregătite. Dacă priveşti într-o gară genţile oamenilor, ai putea să îţi dai seama de destinaţia acestora. Genţile de voiaj sunt foarte variate, satisfăcând toate gusturile şi destinaţiile.



Pentru o călătorie în care ne cazăm la hotel sau la rude, un troler ar fi perfect. Aici găsim o gamă foarte variată, în funcţie de materiale (bumbac, nailon, poliamidă) şi culori (maro, negru, oliv, gri - deci ne putem asorta şi cu hainele). Contează şi compartimentarea, care trebuie să fie cât mai utilă. Buzunare frontale cu fermoar, etichetă pentru nume, încuietoare cu cifru sunt doar câteva dintre avantajele acestui tip de genţi. Există şi trolere mici, ce se pot lua la bordul avioanelor. Avantajul acestui tip de geantă este că poate fi transportat uşor, chiar şi de copii.

LA MUNTE, LA MARE. Pe un călător la munte îl vom vedea cu rucsacul, iar cine merge la mare va putea fi recunoscut după geanta de plajă, încăpătoare, cu mânere lungi, din bumbac, din rafie, cu mărgele sau paiete. Un adevărat jurnalist îşi va lua la drum o geantă de reporter, care are un compartiment cu întăritură pentru laptop.

Dacă mergem cu bebeluşul în călătorie, e musai să avem şi o geantă pentru el, cu buzunare speciale care să ţină biberonul cald. La drum!

UTIL
· Avantajele rucsacului. În magazine găsim rucsacuri pentru cort, pentru haine, dar şi pentru turele de schi. Buzunare laterale pentru sticle, suport ataşat pentru cască, bretele reglabile anatomic, curea de brâu detaşabilă, buzunar pentru documente, carabinieră pentru chei, iată ce ne pot oferi aceste genţi confortabile. Un rucsac pentru schi "urmăreşte" îndeaproape orice mişcare a corpului. Cei care vor să prindă ultimele oferte pentru schi e bine să ştie că schiurile pot fi coborâte de pe rucsac fără să fie nevoie să îl dăm jos din spate, iar rucsacul are şi opţiuni de prindere a pioleţilor şi colţarilor.


×
Subiecte în articol: practic bagaje