x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii O staţiune cu… Sharm

O staţiune cu… Sharm

de Magda Cristina Ursache    |    31 Mai 2010   •   00:00
O staţiune cu… Sharm
Sursa foto: Simona Chiriac/

Imaginaţi-vă unul dintre cele mai frumoase paradisuri subacvatice din lume. Apă clară, ca de cristal, corali minunaţi, bogăţie de floră exotică şi colorată, peşti tropicali de toate soiurile. Pare ca un vis, nu-i aşa? Dar nu este un vis, este pur şi simplu Sharm el-Sheikh.

Sharm el-Sheikh, pe care localnicii şi miile de vizitatori o numesc simplu Sharm, adună ca zonă turistică atracţii dintre cele mai variate. Fie că este vorba despre minunile naturale ale pământului şi ale mării, de soare şi relaxare sau de o viaţă de noapte plină de energie, fie că te referi la o plimbare cu cămilele prin deşert sau la vizitarea unui sat de beduini, care îşi păstrează tradiţiile şi stilul de viaţă neschimbat de secole, Sharm are în mod sigur ceva cu care să vă atragă.


1000 DE PEŞTI COLORAŢI

Sharm el-Sheikh este staţiunea cea mai populară de pe coasta de nord a Mării Roşii şi este loocul votat cel mai des de specialişti ca fiind ideal pentru scufundări şi exploatarea vieţii marine din întreaga lume. Din acest motiv, diversitatea şi calitatea locurilor pentru scufundări, precum şi bărcile şi instructorii profesionişti sunt excepţionali. Aşa că dacă mergeţi la Sharm el-Sheikh, chiar dacă nu aţi mai făcut asta niciodată, încercaţi totuşi să practicaţi scuba-diving şi nu veţi regreta. Veţi putea vedea peste 250 de recife de corali, diferite ca specie şi aspect, şi peste 1000 de specii de peşti tropicali, cu un colorit bogat şi exotic.

Dacă vreţi distracţie şi soare, atunci Golful Na'ama, parte a oraşului Sharm el-Sheikh, este în mod sigur ceea ce căutaţi. Peste zi e o plăcere să leneviţi la soare, întinşi pe nisipul auriu şi să vă bucuraţi de apa albastră şi clară. Sau puteţi să alegeţi o plimbare pe promenada de la Na'ama - ideală pentru shoping - sau vă puteţi relaxa la o cafea în una dintre multele cafenele sau terase de aici. Aveţi sigur de unde alege. Tradiţionalul şi modernul se îmbină într-un stil fantastic - cafenelele tradiţionale şi tarabele se învecinează cu nou veniţi, precum Starbucks, Hard Rock Café.
Noaptea, cluburile din Sharm el-Sheikh, care şi-au câştigat deja notorietatea, vă aşteaptă să vă distraţi din plin. Şi nu trebuie să ai 20 de ani ca să te simŢi ca un clubber.


ORAŞ AL PĂCII
Să nu credeţi că Sharm el-Sheikh a fost scutit de greutăţi. Datorită poziţiei sale strategice în zonă, oraşul a fost motiv de conflict între Egipt şi Israel ani de-a rândul. Sharm el-Sheikh chiar a fost ocupat şi controlat de israelieni mai mulţi ani, de mai multe ori, în perioada 1956-1999. Dar toate conferinţele de pace încheiate în urma acestor conflicte au avut loc aici, trasformând astfel locul în "Oraş al păcii". Astăzi, multe companii aleg să ţină aici conferinţe şi workshopuri pentru angajaţi.

×
Subiecte în articol: descoperĂ... egiptul