x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Locuri secrete în Mallorca

Locuri secrete în Mallorca

26 Iul 2013   •   11:49
Locuri secrete în Mallorca

Odata cu sosirea verii, Mallorca devine una dintre cele mai populare destinatii din Marea Mediterana, iar plajele devin tot mai neincapatoare pentru vizitatorii dornici de distractie si de soare. Totusi, mai exista inca unele colturi ascunse, mai putin frecventate de turisti. Iata o selectie cu cele mai bune dintre ele!

Banyalbufar
Serra de Tramuntana este fara indoiala cea mai salbatica si una dintre cele mai putin cunoscute zone din Mallorca. Pornind pe serpentinele Serrei de Tramuntana si strabatand peisaje ireale, cu piscuri cu iz selenar si prapastii adanci, ajungi la Banyalbufar, o zona extrem de pitoreasca. Drumul coboara dramatic spre mare, atat de mult incat va trebui sa tii piciorul ferm pe frane. Jumatate din drum va trebui sa continui coborarea pe jos pana cand ajungi la Cala Banyalbufar. Odata ce ai ajuns la acelasi nivel cu Marea Mediterana, vei vedea un mic golf ingust pe partea dreapta. Acest golf este protejat de o stanca, unde apa de izvor curge vertical pe unele dintre roci, oferind un dus improvizat extrem de revigorant, natural.

Bai cu namol in Llucalcari
In mijlocul Sierrei, dupa ce treci de satul pitoresc Deia, in directia Soller, exista un alt loc care este foarte rar vizitat, ascuns printre copacii si vegetatia Tramuntanei. Llucalcari este un mic sat alcatuit din aproximativ 25-30 de case si un singur hotel. De aici poti ajunge usor intr-un golf retras, Es Canyaret, care se mandreste cu apele limpezi si cu o cascada cu apa dulce, care izvoraste din munte. Locul este ideal pentru bai de namol in zona golfului, extrem de benefice pentru organism. Singura modalitate de a ajunge la acest golf din Llucalcari este pe jos. Te sfatuim sa iti lasi masina la Cala Deia (care este la fel de spectaculoasa, dar mult mai glomerata in sezonul estival) si sa mergi pe jos de-a lungul stancilor aproximativ 15-20 de minute.

Oferta sejur Mallorca
Hotel HSM Don Juan 3* - de la 495 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu demipensiune, asistenta turistica.

www.christiantour.ro 

×
Subiecte în articol: oferta sejur Mallorca