x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Tentaţii culinare în Mallorca

Tentaţii culinare în Mallorca

23 Iul 2013   •   15:56
Tentaţii culinare în Mallorca
In Mallorca intalnesti la tot pasul ispite culinare – de la cafenele si baruri tapas, restaurante amenajate in vechi crame, in care se savureaza specialitati traditionale si restaurante cu stele Michelin. Pranzul se serveste de obicei intre 13:00 si 15:30, si cea mai buna alegere este meniul fix, Menu del Dia.

Spaniolilor le place sa manance tarziu (multe restaurante nu sunt deschise inainte de 20:30, se se umplu abia o ora, doua mai tarziu). Ca sa nu ai suprize neplacute, mai ales daca vrei sa mananci la un restaurant faimos, cel mai bine este sa rezervi o masa, in special in weekend sau in plin sezon estival. Nu este nevoie de o tinuta e ocazie, cea smart casual este acceptata chiar si in cele mai pretentioase restaurante, iar copiii sunt intotdeauna bineveniti!

In Spania, cafeaua de la sfarsitul mesei inseamna intotdeauna un singur lucru: café solo – o cafea tare, neagra, servita fierbinte, cu zahar. Daca ceri un carajillo, vei primi o cafea cu putin coniac sau o sticla de coniac alaturi, sa-ti pui cat doresti.

Tapas este o institutie nationala in Spania. Initial consta intr-o feliuta de sunca oferita gratuit langa paharul de bautura, dar apoi s-au transformat in gustari in portii mici dintr-o mare varietate de produse, de la caracatita la masline. Localnicii mananca un tapas inainte sa ia masa in oras, dar cateva portii pot constitui o masa in sine. Cel mai bun loc din Mallorca in care sa manaci tapas este in zona La Llonja si in Santa Catalina din Palma.

Daca vrei sa incerci adevarata bucatarie mallorcana, atunci mergi in restaurantele amenajate in vechile crame; multe inca pastreaza butoaiele imense in care se tinea vinul. Comanda clasicul llom amb col (porc invelit in varza, cu nuci si seminte de pin) si jamon serran – o sunca servita in felii subtiri. Nu poti pleca din Mallorca fara sa degusti lechona asada – friptura din purcel de lapte.

Mallorca nu are o varietate mare de deserturi, cel mai des intalnite in meniurile restaurantelor sunt helado (inghetata) si flan (crema caramel). Incearca gato de almendras, o prajitura cu migdale prajite si inghetata. Mallorquinii sunt mandri de ensaimadas, niste spirale pufoase din aluat de patiserie, udrate cu zahar si umplute cu diverse amestecuri, de la gemul de dovleac la carnati sobrasada. Ingredientul secret, care le face atat de fragede, este untura de patiserie.

Oferta sejur Mallorca
Hotel LTI Fashion Nautic 4* - de la 580 euro/pers., transport avion, transferuri, 7 nopti cazare, demipensiune, asistenta turistica.

www.christiantour.ro.

×
Subiecte în articol: oferta sejur Mallorca