x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Românii s-au obişnuit să cumpere vacanţe „early booking”

Românii s-au obişnuit să cumpere vacanţe „early booking”

de Diana Scarlat    |    05 Noi 2019   •   11:58
Românii s-au obişnuit să cumpere vacanţe „early booking”

Turismul se maturizează şi în ţara noastră, iar vânzările în regim „early booking” dovedesc acest lucru. Românii au înţeles că este mult mai avantajos să-şi cumpere vacanţele cu mult timp înainte, beneficiind astfel de reduceri substanţiale, de până la jumătate din preţul de la recepţia hotelurilor, dar şi de pachete complexe, cu servicii foarte bune, oriunde în lume.

Agenţiile de turism din România anunţă că a crescut foarte mult numărul românilor care îşi programează vacanţele chiar cu un an înainte. Avantajul este pentru toată lumea: pentru cumpărători, care au foare multe beneficii, pentru agenţii, care au vânzările asigurate, şi pentru hotelieri, care au o perioadă foarte lungă cu grad de ocupare maxim. Tot mai mulţi români îşi cumpără vacanţa de vară încă din toamna anului anterior plecării. Statisticile arată că cei mai buni clienţi sunt familiile cu copii, iar în topul preferinţelor acestora sunt staţiunile estivale cu cele mai multe oferte all inclusive, în Grecia (Creta-Heraklion, Creta-Chania, Zakynthos, Rhodos, Preveza), Turcia (Antalya, Bodrum), Egipt (Hurghada), Tunisia şi Spania (Tenerife, Mallorca).

Concediile se pot achita şi în rate

Creşterea şi stabilitatea economică au schimbat substanţial comportamentul turiştilor, în ultimii ani. Cei mai buni clienţi ai agenţiilor de turism din România sunt din categoria familiilor cu copii, pentru că aceştia nu se simt confortabil să lase pe ultima sută de metri organizarea vacanţei de vară. Touroperatorii au cerut guvernnului, în nenumărate rânduri, să nu modifice pe ultima sută de metri calendarul şcolar, tocmai pentru a nu distruge turismul. În ultimii trei ani, din ce în ce mai mulţi români au început să caute vacanţe de vară pentru anul următor încă din luna septembrie. Există şi oferte cu plata în rate, construite special pentru aceştia, reducerea pentru achiziţia unui pachet de vacanţă fiind de până la 50%. În colaborare cu hotelierii din fiecare destinaţie turistică din străinătate, agenţiile româneşti adaugă la reducerea de „early booking” şi un extradiscount.

Numărul românilor care îşi achiziţionează vacanţa de vară încă din toamna anului anterior plecării în concediu este în creştere. Dacă în urmă cu cinci ani, doar unu din zece români îşi cumpăra cu aproape jumătate de an înainte pachetul turistic pentru concediul de vară, în prezent, peste jumătate dintre turişti îşi stabilesc planurile de vacanţă cu câteva luni înainte.

 

×
Subiecte în articol: vacante early booking