x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Sezonul de schi se deschide la Poiana Brașov

Sezonul de schi se deschide la Poiana Brașov

23 Dec 2021   •   15:55
Sezonul de schi se deschide la Poiana Brașov

Sezonul de schi din Poiana Braşov se deschide vineri, de la ora 9,00. Toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul vor putea fi utilizate, precum și cele două pârtii pentru începători.

"Avem zăpadă suficientă. Astăzi încă se lucrează la foc continuu pentru ultimele pregătiri, dar aşteptăm toţi românii, braşoveni şi turişti, să vină în Poiana Braşov pentru schi de calitate. Chiar dacă săptămâna viitoare s-au anunţat temperaturi pozitive, suntem optimişti, pentru că avem un strat de bază consistent. Am lucrat în toate aceste zile în care am avut temperaturi negative şi sper să trecem cu bine peste sărbători şi, de asemenea, să vină noi ninsori", spune primarul Braşovului, Allen Coliban.

Se poate schia în zona superioară a pârtiilor Lupului şi Drumul Roşu, cu ieşire spre staţia telescaunului Ruia, telescaunul de 6 locuri, şi pe pârtiile Kanzel, Doamnei şi Ruia, cu ieşire în Drumul Roşu, apoi către telescaunul Ruia.

Drumul Roşu va fi amenajat şi în zona inferioară, iar schiorii vor putea coborî până la staţia inferioară a telegondolei. Se va încerca şi amenajarea bretelei de legătură între Drumul Roşu, pe Sub Teleferic, spre Pârtia Bradul.

Vor fi deschise şi pârtiile pentru începători, Bradul şi Stadion.

Starea pârtiilor este foarte bună.
"În urma temperaturilor foarte scăzute din ultima perioadă, am reuşit să producem suficientă zăpadă artificială pentru a deschide, începând de mâine, toate pârtiile din partea superioară a masivului. Până la îmbarcarea în telescaunul Ruia stratul de zăpadă are undeva peste 50 de centimetri grosime în stadiu aşezat, bătut, iar în partea inferioară vom lucra la o coborâre pe Drumul Roşu până la telegondolă. Stratul de zăpadă, din punctul de vedere al calităţii, este excelent, pe săptămâna viitoare se anunţă o uşoară încălzire, dar vom lucra să deschidem şi partea inferioară", a explicat şeful Serviciului pregătire pârtii Comprest, Adrian Biriboiu.

Stratul de zăpadă are 100 de centimetri în partea superioară, stratul de zăpadă bătut, pe pârtie, este de 50 de centimetri. În partea inferioară are 60-70 de cetimetri. 30 de centimetri bătut, pe pârtie.

Va funcționa telegondola, cabina mică Kanzel, telescaunul Ruia şi teleschiurile Bradul şi Stadion. Ultima urcare va fi la ora 15,45.

Achiziţionarea ski-pass-urilor se face din trei puncte de vânzare, casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel şi de la telecabina Capra Neagră, şi două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. ÎPentru recuperarea garanţiei de 10 lei plătită pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcţiona şi două automate, la telecabina Capra Neagră şi la telegondolă. La toate casieriile este posibilă şi plata cu cardul.
Valabilitatea punctelor rămase pe ski-pass-urile din sezonul 2020-2021 nu se prelungeşte în acest sezon.

Tarifele la transportul pe cablu au crescut cu 10-20%, dar la unele categorii au rămas la acelaşi nivel ca în ultimii ani. Tarifele variază de la 50 lei o cartelă de 10 puncte pentru adulţi, la 670 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte, ski-pass de 1.140 lei pentru acces nelimitat timp de zece zile pentru un adult.
Pentru copiii de peste 6 ani, o cartelă cu 10 puncte costă 25 de lei, iar cu 240 de puncte costă 365 de lei.
Copiii sub 6 ani beneficiază de gratuitate la transportul pe cablu.

×
Subiecte în articol: schi poiana braşov