x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Sliema, staţiunea plină de forfotă a Maltei

Sliema, staţiunea plină de forfotă a Maltei

11 Iun 2013   •   14:40
Sliema, staţiunea plină de forfotă a Maltei

Aflata pe coasta de nord-est a Maltei, Sliema a fost candva un sat pescaresc linistit, transformat azi intr-un modern si elegant centru turistic, cu magazine mari, restaurante cu meniuri sofisticate si hoteluri luxoase. Putem spune ca este alegerea perfecta pentru cei care iubesc forfota si distractia unei statiuni cosmopolite.

Sliema este, practic, o suburbie a orasului Valletta. Incarcata de istorie, aici vei putea gasi numeroase cladiri si obiective turistice de vizitat, dar si o viata de noapte trepidanta, cu multe magazine si localuri atragatoare.

Numele asezarii deriva de la rugaciunea pe care pescarii o rosteau la intoarcerea in port: „Sliem Ghalik Marija”, care inseamna „Binecuvantata fii Sfanta Maria”. Sliema, care, in prezent, reprezinta o importanta zona comerciala si rezidentiala, a inceput sa se dezvolte rapid in a doua jumatate a secolului al IX-lea si a devenit o statiune de vara pentru locuitorii bogati ai Vallettei. Aici au fost construite cele mai moderne hoteluri din Malta.

Promenada Silemei este ca un magnet pentru vizitatori si localnici. Aceasta se intinde pe cativa kilometri de la Gzira pana la St. Julian’s si este ideala pentru plimbari si jogging. Statiunea de imbie la relaxare in  parcuri si golfuri, dar si la vizitarea cladirile istorice urmata de un popas in restaurante si cafenele. In Sliema, plaja este stancoasa, iar in apa se intra pe scari. Marea este adanca si limpede, perfecta pentru scufundari.

Linia de coasta are doua turnuri fortificate: turnul de observatie De Redin, construit in secolul al XVII-lea, si inca un turn construit de britanici, in stil neogotic, in anii 1880. Cel mai bine este sa vizitezi orasul in zilele de sarbatoare sau atunci cand au loc renumitele festivitati si carnavaluri colorate si pline de voie buna.

Strazile principale, The Strand si Tower Road, sunt alegerea ideala pentru cumparaturi.
In Sliema poti manca cele mai proaspete preparate de peste si fructe de mare. Unele dintre cele mai apreciate restaurante sunt L'Artist (cu bucărărie mediteraneană), Balluta Bar (cu specialitati tradiţionale si internaţionale), Mint, II-Meril sau La Cuganga, unde poti savura bucate traditionale malteze.

Oferta sejur Malta
Oferta speciala, Hotel Seashells Resort at Suncrest 4* (confort 3*+) – de la 499 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu all inclusive, asistență turistică. Malta Travel, www.malta.ro

×
Subiecte în articol: oferta sejur Malta