x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Soller, vacanţa inedită pe Insula Mallorca

Soller, vacanţa inedită pe Insula Mallorca

22 Iul 2013   •   14:32
Soller, vacanţa inedită pe Insula Mallorca
Soller, oraselul traditional mallorcan cuibarit intre munti si mare, este celebru pentru trenuletul de epoca ce face legatura cu Palma de Mallorca. Traseul spectaculos prin munti si tunele iti va condimenta cu siguranta vacanta!

Situat intr-un golf superb, inconjurat de livezi de portocali, Puerto Soller te asteapta cu apa sa limpede, care te imbie sa faci o baie racoritoare. Vaporasele si barcile de pescuit se indeparteaza agale din raza pitorescului port, oferindu-ti privelisti spectaculoase, iar muntii inalti care ies din mare par ca ating cerul. La tavernele traditionale de aici, intr-o atmosfera relaxanta si linistita, te poti bucura oricand de delicioasele preparate din peste proaspat sau fructe de mare, care iti vor incanta papilele gustative. Cei mai apreciati sunt homarii si crevetii, care trebuie serviti alaturi de un vin din regiunea Benissalem.

Daca tot esti pe taram catalan, trebuie sa incerci specialitati culinare precum oua de Soller (oua prajite servite alaturi de carnatii sobrasada si piure de legume). Supa de legume cu paine neagra, friptura mallorquina, terina de peste sau de languste -  acestea sunt preparatele traditionale pe care le vei pastra in amintire mult timp dupa intoarcerea din vacanta. Te poti plimba apoi pe faleza sau poti bea o cafea la una dintre cafenele micute.

In Soller, vei putea admira aici conacele, restaurantele mici si cafenele cochete, frumoasa Gradina Botanica, Muzeul de Stiinte ale Naturii (gazduit intr-un conac construit in anul 1900), precum si catedrala din secolul al XVIII-lea, la constructia careia si-a adus aportul si Joan Rubio i Bellver, unul dintre discipolii lui Antoni Gaudi.
In Piata Constitutiei din Soller, se afla cladirea Primariei si impresionanta biserica Sant Bartomeu. Langa fantana de aici, cafenelele, cu mesele lor in strada, te imbie cu sucuri reci si proaspete de portocale sau cu inghetata de casa.

In Stoller te asteapta si o alta surpriza minunata: aici poti face o plimbare cu trenuletul turistic! Este un tren din lemn foarte frumos, fara geamuri, care traverseaza livezi de portocali si lamai, avand un traseu spectaculos prin munti si trecand prin nu mai putin de 13 tunele. Gara se afla in Plaza d’Espanya, este foarte pitoreasca, cu o singura linie de cale ferata, un ceas vechi si un clopot care anunta plecarea si sosirea trenului. Excursia in sine este presarata cu multa adrenalina: pe alocuri trenuletul prinde ceva mai multa viteza, parand ca iese de pe sinele inguste. Te vei simti precum un copil intr-un parc de distractii! Peisajele vazute pe drum sunt extrem de pitoresti: pe o parte poti admira marea, iar pe cealalta muntele. Trenul opreste din 5 in 5 minute in puncte de belvedere, asa ca nu-ti uita aparatul de fotografiat in camera.


Oferta sejur Mallorca
Hotel HSM Don Juan 3* - de la 495 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu demipensiune, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro

×
Subiecte în articol: oferta sejur Mallorca