x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Terapie româno-costaricană

Terapie româno-costaricană

de Cornel Tăbăcaru     |    13 Oct 2023   •   06:00
Terapie româno-costaricană

Dragii mei cu Jurnalul sub braț. Azi o să vă spun o poveste greu de crezut. O tânără, apropiată a mea, din orășelul unde locuiesc în Costa Rica, a slăbit 65 kg în doi ani. Greu de crezut, așa cum spuneam, însă a dat dovadă de răbdare, nu a grăbit lucrurile, nu sărit etapele, nu și-a șocat corpul cu metode rapide care să-i deregleze organismul.

Când s-a decis să înceapă un program de slăbire, de la 130 până la 65-70 de kilograme, nimeni nu i-a acordat vreo șansă. Ea însă a început programul de dietă și exerciții într-un stres extraordinar. Din cauza greutății nu putea face exerciții mai mult de o jumătate de oră, iar foamea o chinuia cumplit. Au urmat cateva luni în care fiecare dintre noi am fi renunțat. Încet-încet, kilogramele au început să dispară, iar asta i-a dat curaj. A continuat cu o îndârjire extraordinară, peste voința unui om obișnuit, care are și alte griji pe cap. Important este că nu și-a abandonat nici planul și nici preocupările cotidiene. Munca, familia, copiii au avut parte de aceeași atenție. Când rezultatele efortului ei de a slăbi au devenit evidente și au început „să sară-n ochi”, s-a oferit să posteze gratuit metoda ei pe TikTok pentru a îndemna și alți tineri să-i urmeze exemplul. În scurt timp s-a pomenit cu peste două milioane de urmăritori. 

Colaborarea cu o nutriționistă din România

Fiind în preajma ei, am pus-o în legătură cu o foarte cunoscută nutriționistă din România, idee care s-a dovedit extrem de bună. 

 A urmat, de fapt, un schimb de opinii între ele, și-au împărtășit metode și strategii, iar rezultatele au continuat să fie spectaculoase. Chiar mult mai spectaculoase odată cu colaborarea cu românca noastră, în timp ce eu nu am încetat să fiu uimit. Tânăra, pe numele ei Ana Lucia Fallas, avea 130 de kilograme la numai 28 de ani când a început programul de slăbire. Când a ajuns la 100 kg, ziarele au început să se intereseze de ea, să scrie. 

Au mai trecut multe luni până a ajuns la greutatea propusă, de 65 de kilograme. Faptul că a făcut mult sport i-a păstrat corpul tonifiat, acum suplu și sănătos. 

„N-o mai recunoștea nici buletinul”

Când îi era lumea mai dragă, iar ea tot mai mulțumită de ce realizase cu corpul ei, a apărut mare o problemă. Nu de sănătate, ci una legală. N-a putut să-și înnoiască actele de identitate expirate. Era acum „o altă persoană". A urmat un proces complicat să fie identificată, prin amprente și teste ADN în urma căutării, destul de dificile, de probe „de dinainte”. Numai așa i s-a putut elibera un act nou de identitate, cu noua înfățișare și noile semnalmente. Mai multe ziare au scris povestea ei, iar tinerii și mai ales tinerele îi cer sfatul în continuare și, desigur, ea nu a abandonat regimul alimentar și exercițiile zilnice. 

Am stat de vorbă zilele acestea cu ea. Acum are 30 de ani și rar mi-a fost dat să cunosc o tânără atât de matură, de determinată și concentrată pe munca ei și atât de dornică să împărtășească experiența ei cu ceilalți tineri. S-a întâlnit cu tineri din țările din jur, iar de curând a susținut câteva conferințe la un colegiu de profil din Mexic. Zâmbind mi-a spus „poate, după acest articol, voi merge în România să cunosc și tineri din țara ta și să le împărtășesc din experiența mea. Le voi arată că nimic nu este imposibil dacă-ți dorești cu adevărat să fii sănătos. Și nu este vorba doar despre sănătate. Dar când ești sănătos și voios toată viața ta este mult mai bună, mai energică, mai fericită”. 

Dragii mei, las fotografiile să vorbească, iar noi ne vedem vinerea viitoare cu sănătate, în pace și siguranță. Doamne Ajută!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: terapie romano costaricana