x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 10 orașe de văzut în 2020, potrivit Lonely Planet

Top 10 orașe de văzut în 2020, potrivit Lonely Planet

22 Oct 2019   •   13:55
Top 10 orașe de văzut în 2020, potrivit Lonely Planet
Sursa foto: pixabay.com

Lonely Planet a publicat lista de 10 orașe care merită vizitate în 2020. Ca în anii precedenți, lista cuprinde atât orașe populare deja pentru atracțiile turistice și evenimentele care au loc acolo, cât și orașe mai puțin cunoscute, dar care merită să intre în atenția călătorilor.

Pentru al 15-lea an anual, editorii Lonely Planet au cerut ajutorul a sute de persoane de peste tot din lume pentru nominalizări, notează CNN.

„Acestea sunt locurile de experimentat în 2020”, a spus vicepreședintele Lonely Planet, Tom Hall.

Salzburg, Austria

Este locul de naștere al lui Wolfgang Amadeus Mozart și sursa de inspirație a filmului „The Sound of Music”. Mai mult, în 2020 va fi centenarul Festivalului Salzburg, o celebrare anuală a muzicii, teatrului și evenimentelor culturale.

Washington D.C., SUA

Washington D.C. a intrat în centrul atenției, ocupând locul doi al topului datorită alegerilor care vor avea loc în 2020, cât și pentru sărbătorirea a 100 de ani de la intrarea în vigoare a Amendamentului 19 al Constituției SUA prin care femeile au primit drept de vot. 

Washington ar putea să fie pe listă în fiecare an, după cum afirmă Hall, datorită numărului mare de activități gratuite care pot fi făcute.

Cairo, Egipt

Grand Egyptian Museum se va deschide anul viitor în Giza, lângă Cairo, și va fi cel mai mare muzeu din lume – cu 4,8 milioane metri pătrați – dedicat unei singure civilizații. Istoria locului plasează Cairo pe locul trei al topului.

Galway, Irlanda

Capitala Europeană a Culturii pentru 2020, Galway este destinația preferată din Irlanda a lui Tom Hall.

Bonn, Germania

Capitala Germaniei de Vest înainte de reunificarea din 1990, Bonn a ieșit de pe harta turismului în momentul în care a încetat să mai fie capitală. Cu toate acestea, Bonn este locul de naștere al lui Ludwig va Beethoven, iar orașul va sărbători 250 de ani de la nașterea acestuia, în 2020.

Lonely Planet: Lista completă a orașelor

1. Salzburg, Austria

2. Washington D.C., SUA

3. Cairo, Egipt

4. Galway, Irlanda

5. Bonn, Germania

6. La Paz, Bolivia

7.  Kochi, India

8. Vancouver, Canada

9. Dubai, Emiratele Arabe Unite

10. Denver, SUA

×
Subiecte în articol: lonely planet destinatii 2020