x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanţe ieftine în California

Vacanţe ieftine în California

de Diana Scarlat    |    07 Ian 2020   •   12:30
Vacanţe ieftine în California

Americanii au devenit, în ultimii ani, foarte interesaţi de turiştii români, iar ofertele agenţiilor de turism sunt din ce în ce mai atractive. Cele mai vizitate sunt parcurile de distracţii, cele mai mari din lume, pentru care se face promovare intensă, cu oferte speciale dedicate românilor. Şi zborurile către SUA s-au ieftinit foarte mult, după ce numărul de turişti români care aleg destinaţia SUA pentru vacanţe a crescut.

 

Preţul unei vacanţe de şapte zile în California este de circa 1.500 de dolari de persoană, foarte mic, în comparaţie cu ofertele din anii precedenţi, dar şi cu cele din ţară, în anumite zone VIP. Un zbor dus-întors a ajuns să coste circa 400 de dolari, după ce numărul turiştilor români a crescut simţitor, în ultima perioadă, iar atracţiile Californiei sunt de nerefuzat. Cele mai multe pachete turistice ale agenţiilor româneşti care vând această destinaţie se axează pe parcurile de distracţie californiene. Unul dintre acestea este Pacific Park, situat pe malul oceanului, în Santa Monica. Este singurul parc de distracţii de pe coasta de vest a Statelor Unite, situat pe un dig, faimos pentru prima şi singura roată „ferris” cu energie solară din lume, care oferă o vedere panoramică asupra Oceanului Pacific. O altă atracţie este roller coasterul care înconjoară mare parte din parc, de asemenea, vedetă, după ce a apărut în peste 500 de filme şi emisiuni de televiziune, precum Fat Albert, Hannah Montana, The Movie, Bean sau The Tonight Show, cu Jay Leno, precum şi popularul joc video Grand Theft Auto V.

 

Cel mai spectaculos parc natural

 

Pentru iubitorii naturii, California oferă spectacole fascinante. Anza-Borrego Desert State Park se întinde pe 600.000 de acri, în deşertul californian, fiind unul dintre cele mai mari parcuri şi atracţii turistice din lume. Este renumit pentru o serie de caracteristici naturale, precum oazele de palmier, spaţiile deschise vaste şi păsările peninsulare, pe cale de dispariţie. Mai presus de toate, notorietatea parcului provine din spectaculosele sale flori sălbatice de primăvară. În perioada de înflorire maximă, în anii cu umiditate crescută, puţine privelişti sunt mai memorabile decât miile de culori strălucitoare care se întind pe vaste suprafeţe de nisip, extinse pe dealurile stâncoase ale parcului. Cele mai bune perioade de vizitare sunt în lunile martie şi aprilie.

În anii cu umiditate crescută, în Anza-Borrego Desert State Park, din California, se fac adevărate pelerinaje, pentru a fi văzute sute de specii de flori ce înfloreasc spectaculos. Sute de mii de turişti vizitează parcul natural din deşertul californian.

×
Subiecte în articol: vacante california