x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vești bune pentru turiști. Țara exotică unde românii pot călători fără viză de la 1 iunie 2024

Vești bune pentru turiști. Țara exotică unde românii pot călători fără viză de la 1 iunie 2024

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   15:30
Vești bune pentru turiști. Țara exotică unde românii pot călători fără viză de la 1 iunie 2024
Sursa foto: Hepta

Turiștii români vor putea călători fără viză de la 1 iunie 2024 într-o țară exotică.

Potrivit unei decizii a guvernului thailandez, românii vor putea vizita această țară fără să fie nevoie de formalități. Hotărârea a fost luată  pentru impulsionarea turismului, o ramură importantă a economiei.

Cabinetul thailandez a aprobat, marți, o serie de noi reglementări privind vizele, inclusiv scheme fără viză și viză la sosire, șederi mai lungi pentru studenți și o reducere a nivelului obligatoriu de asigurare de sănătate pentru pensionari.

În prezent, românii pot obține viza pentru Thailanda online sau direct pe aeroport, pentru sejururi de până la 15 zile.

Măsurile propuse de diplomația thailandeză au scopul de a atrage cât mai mulți vizitatori, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Chai Wacharonke. Numărul țărilor eligibile pentru intrarea fără viză va crește de la 57 la 93, printre noile țări fiind Albania, Cambodgia, China, India, Jamaica, Kazahstan, Laos, Mexic, Maroc, Panama, România, Sri Lanka și Uzbekistan.

Durata sejururilor pentru vizitatorii din aceste țări a fost extinsă la 60 de zile, iar viza la sosire va fi disponibilă pentru 31 de țări, față de 19 anterior. Pentru persoanel care doresc să lucreze și să exploreze destinațiile turistice, guvernul a introdus o viză pe 5 ani, valabilă pentru sejururi de până la 180 de zile, care pot fi prelungite cu încă 180 de zile.

Aceasta este destinată nomazilor digitali, lucrătorilor la distanță și liber profesioniștilor, precum și celor care doresc să învețe Muay Thai și bucătăria thailandeză.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iunie 2024. Turiștii cu vârste peste 50 de ani care solicită vize de lungă durată trebuie să aibă o asigurare de sănătate, însă cerințele privind nivelul acesteia au fost reduse.

Începând din septembrie 2024, numărul consulatelor și ambasadelor thailandeze care oferă servicii de solicitare a vizelor electronice va crește de la 47 la 94 de locații, potrivit bangkokpost.com.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: turist thailanda viza