x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 11 rase de câini cu limbi albastre

11 rase de câini cu limbi albastre

de Anastasia Paul    |    16 Ian 2024   •   22:15
11 rase de câini cu limbi albastre
Sursa foto: Hepta

Când te gândești la câinele tău, pariez că nu te gândești la limba lui. Cu toate acestea, este o idee bună să-iacorzi puțină atenție.

Pe lângă ceea ce este evident – mâncarea și băutul apei – câinii își folosesc limba pentru a se răci (de aceea gâfâie) și pentru a-și regla temperatura. De asemenea, o folosesc pentru a comunica și pentru a se îngriji.

Există aproape 200 de rase de câini în lume și, în timp ce majoritatea au limbi roz, unii au limbă albăstruie, care poate părea violet sau gri. În timp ce multe alte animale, inclusiv urșii polari și girafele, au limbi albastre, nu este atât de comun la câini.

Acest lucru se datorează melaninei. Cei cu limba albastra tind sa produca melanocite în exces, celule pigmentate care produc melanina.

Cu toate acestea, în unele cazuri - cum ar fi dacă este o colorare accidentată sau nou începută - o limbă albastru-neagră ar putea indica diferite afecțiuni de sănătate.

Iată 11 rase de câini cu limbi albastre:

1. Chow Chow

Aceasta este probabil cea mai populară dintre rasele de câini cu limba albastră și asta pentru că nu po'i să nu observi cum gura unui Chow Chow are atât de mult pigment în ea. Câinii Chow Chow, o rasă străveche, sunt modesti; se mulțumesc să lenevesească și asta înseamnă că trebuie să fii atent la mâncare pentru că se pot îngrășa. Limba unui Chow Chow este total albastră.

În ceea ce privește personalitățtatea lor, Chow Chows este pisica lumii câinilor. Se curăță în mod constant, ceea ce înseamnă că nu va trebui să îl speli des, totuși are nevoie de periaj în mod regulat.

În timp ce Chow Chow sunt afectuoși cu familia lor, ei sunt distanțați cu străinii, așa că dacă primești mulți musafiri sau alte animale de companie, socializarea timpurie este esențială.

Are blana de diferite culori, deși cea mai comună este scorțișoară sau roșu. Alte culori includ crem, negru, albastru, tigrat și merle. Chow Chow trăiește între 8 - 12 ani.

2. Eurasier
Unii spun că arată ca o încrucișare între un Chow Chow și un Samoyed. Sunt foarte afectuoși cu familia dar tind să fie distanți și să se ferească de străini. Au limbi foarte albastre.

Speranța de viață este de 12 - 16 ani. Blana este în mai multe culori, inclusiv gri lup, samur, roșu, negru și căpriu.

3. Thai Ridgeback
După cum indică și numele său, Thai Ridgeback a fost crescut inițial în Thailanda, unde a servit cdrept câine de pază și de vânătoare. Această rasă are de obicei doar limbi cu pete albastre sau negre, deși, în unele ocazii, Thai Ridgeback poate dezvolta o limbă complet neagră-albăstruie sau albastră solidă. A doua parte a numelui descrie modelele de creastă în stil mohawk de pe spate.

Este un câine foarte inteligent, loial și protector. S-ar putea să nu-i placă însă alte animale de companie. 

Are o durată de viață lungă, cu o medie de 14 - 15 ani. Blanasa poate avea patru culori principale: negru, albastru, roșu și maro.

4. Ciobănesc german
Originari din Germania, ciobăneștii germani sunt cunoscuți pentru dominația și natura lor statornică. De asemenea, dezvoltă de obicei pete negre-albăstrui pe limba lor, altfel roz, deși este rar să vezi vreodată o limbă complet albastră.

În ciuda staturii sale intimidante, este de fapt un câine foarte iubitor care se leagă profund de familia sa. De asemenea, iubește copiii și tind să fie foarte protectori cu ei. Sunt inteligenți, iar curajul și vigilența lor îi fac niște câini de pază excelenți.

Sunt adesea cunoscuți pentru munca lor de poliție, armată și pază. Au fost crescuți inițial pentru a fi câini de fermă.Au culori diferite, inclusiv negru, gri, sable, negru cu crem, roșu, argintiu sau cafeniu și albastru. Ciobanescul german trăiește în medie 7 - 10 ani.

5. Shar-Pei
Shar-Pei chinezesc, de asemenea o rasă veche, este la fel ca Chow Chow prin faptul că limba sa este adesea albastră sau neagră-albăstruie, mai degrabă decât pătată. Shar-Pei este un câine foarte mândru care are nevoie de un anumit tip de proprietar și gospodărie. De exemplu, rasa nu tolerează prea bine copiii mici, dar se înțelege bine cu copiii mai mari.

La prima vedere, Shar-Pei poate arăta ca și cum ar fi încruntat, dar are multă dragoste și afecțiune pentru familia sa. Cu toate acestea, ai grijă să nu-l lași să devină prea dominant deoarece poate duce la probleme de comportament pe viitor. Poate trăi, în medie, între 8 -12 ani.

6. Border Collie
Dacă ai avut vreodată un Border Collie, știi cât nebunești pot fi, dar și cât de uimitori. Sunt câini extrem de inteligenți.

Un lucru pe care trebuie să-l știți despre rasa de câini Border Collie este că a fost concepută pentru muncă, așa că are un nivel extrem de ridicat de energie și are nevoie de ceva de făcut, fie că este vorba de păstorit la o fermă sau de a participa la sporturi pentru câini.

Au de obicei limbi roz, dar uneori pot avea pete. Cu toate acestea, dacă sunt rase mixte, în special cu Beagles sau Great Pyrenees, ar putea avea de fapt o limbă albastră completă.

Blana lor poate avea  mai multe culori negru, negru și alb, roșu și alb, albastru, auriu, sigiliu și liliac. Speranța medie de viață este de 12- 15 ani.

7. Kai Ken
Este o rasă relativ rară care provine din Japonia și are multe trăsături asemănătoare unui ciobănesc, inclusiv urechi triunghiulare, o coadă pufoasă și o construcție slabă. Kai Ken are o limbă cu pete și, pe măsură ce îmbătrânesc, petele pot deveni mai mari și mai întunecate.

În ceea ce privește personalitatea sa, Kai Ken a fost crescut inițial pentru vânătoare. Prin urmare, are o putere mare de pradă, ceea ce poate provoca probleme pentru animalele mai mici din casa ta. Nu același lucru este valabil și pentru alți câini sau copii, cu care rasa se înțelege bine.

Există trei culori standard de rasă: tigrat, roșu și negru, care și-a câștigat porecla de „câine tigru”. Acest câine de talie medie trăiește între 12 - 15 ani.

8. Rottweiler
Dacă ești în căutarea câinelui perfect pentru familie, îl veți găsi în Rottweiler. Aceștia au o reputație foarte proastă pentru că sunt agresivi, dar asta se datorează adesea faptului că sunt antrenați să fie. În ciuda dimensiunii lor, acești câini sunt foarte iubitori cu familia lor. De asemenea, au tendința de a suferi de anxietate de separare, așa că este ceva la care trebuie să fii atent.

Nu toți au limba albastră, dar unii pot avea limbi albastre, violete sau negre. În timp, ele pot deveni mai mari sau mai întunecate. Rottweilerii sunt de obicei negri, cu accente de rugină, bronz sau mahon pe față, piept și picioare. De asemenea, trăiesc în medie 9 - 10 ani.

9. Golden Retriever
Această rasă de câini este inteligentă, deschisă și are chef de viață și de joacă. Deși nu au o limbă complet albastră, mulți au pete care se întunecă și cresc în timp. Vor fi deosebit de proeminente dacă este vorba de o rasă mixtă aurie.

Sunt niște câini excelenți și se dezvoltă în mod egal în munca de teren și în sporturile competitive. Cu toate acestea, temperamentul și dragostea lor pentru oameni fac din acesta un câine de terapie minunat. 

Golden Retriever este mai degrabă un câine mare, cu o blană aurie, care poate fi închisă sau deschisă, uneori apărând roșiatic.Trăiește în medie 10 - 12 ani.

10. Mastiff Tibetan
Mulți oameni sunt descurajați de dimensiunea uriașă a Mastiff-ului tibetan, dar dimensiunea lor nu este un indicator al personalității sale.

Mastiffii tibetani au o personalitate moale și calmă. Tind să fie extrem de dulci cu familia, dar distanți cu străinii, cu instincte de protecție. Este un câine puternic și musculos, dar foarte agil..

Un lucru de știut despre Mastiff Tibetan este că deținerea unuia are un cost semnificativ. Sunt una dintre cele mai scumpe rase de câini. Ei au adesea semne albastre ale limbii, mai degrabă decât o limbă completă albastră sau neagră.

Vei găsi această rasă în diferite culori, de la maro sau negru și cafeniu până la roșu auriu sable, crem sau albastru-gri. . Au o speranță de viață de 10 - 12 ani.

11. Terranova
Este un monstru de câine, un gigant blând care nu are nevoie de multă mișcare, ceea ce, crezi sau nu, îl face potrivit pentru locuința în apartament. Este foarte puternic, dar este, de asemenea, foarte răbdător și protector cu copiii, câștigându-și pe bună dreptate porecla de „câine dădacă”.

Nu are o limbă complet violet sau albastră, dar, ca multe dintre celelalte rase, are pete albastre. Acestea pot crește în dimensiune și densitate pe măsură ce puiul îmbătrânește. Trăiesc în medie 9 -10 ani. În timp ce mulți oameni cred că  sunt doar negri, ele pot fi, de asemenea, maro, gri sau alb-negru, potrivit worldanimalfoundation.org.

 

×
Subiecte în articol: caini limba albastra