x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Acasa, e cel mai bine de Craciun

Acasa, e cel mai bine de Craciun

22 Dec 2005   •   00:00

Bucurati-va de magica noapte!

editorial de ADELA PARVU
Ahtiati dupa obiecte, lucruri si bani, dupa mancare buna, traditionala, dupa cadouri, de cele mai multe ori uitam semnificatia profunda a Craciunului. Alergam ca niste furnici dezorientate, ne grabim sa terminam treaba la serviciu sau curatenia in casa, dar uitam de ce sau pentru ce ne pregatim. Majoritatea dintre noi se gandeste la concediu sau vacanta de iarna, dar nu si la noaptea magica.

In orasele intesate de luminite uitam sa ridicam privirea catre cer. Uitam sa retraim povestea sfanta, desi pretindem ca suntem crestini. Uitam ca totul are legatura cu Universul, acaparati in exclusivitate de lucruri materiale. Uitam sa ne bucuram de propriii copii, sa trimitem felicitari sau sa dam un simplu telefon rudelor noastre, prietenilor. In egoismul exacerbat al societatii contemporane uitam ca a fi om inseamna sa te raportezi la ceilalti, in special prin comportament. Sa fii cinstit, sa fii bun, sa fii curat, sa fii aproape de aproapele tau.

Am fost intrebata: unde mergi de Craciun? Si am raspuns simplu: acasa. Acolo, in micul meu apartament, alaturi de copiii mei, de sotul meu, ma simt cel mai bine. Imi place sa fiu cu familia mea de Craciun. In seara magica imi place sa-mi privesc baietii in ochi, imi place sa ii aud razand. Impreuna cu ei retraiesc povestea sfanta din ieslea curata si luminata de harul lui Dumnezeu. Ei sunt pentru mine dovada ca Iisus s-a nascut si se naste in fiecare dintre noi. Trebuie doar sa-L redescoperim.

Bucurati-va de magica noapte ca si cum ar fi prima si ultima. Bucurati-va ca sunteti crestini si cautati in sufletul vostru acea particica luminata care da sens vietilor voastre. Debarasati-va de lucrurile superficiale si meditati la semnificatia profunda a acestei Sarbatori. Si mai ales nu va lasati orbiti de luminitele beculetelor si ridicati curajos ochii catre cer. Chiar daca este innorat, veti simti lumina magica ce se lasa peste lume. Craciun Fericit, oriunde ati fi!

×
Subiecte în articol: uitam