x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Un aliment delicios este periculos pentru câini. Simptome de intoxicare

Un aliment delicios este periculos pentru câini. Simptome de intoxicare

de Redacția Jurnalul    |    02 Aug 2023   •   21:30
Un aliment delicios este periculos pentru câini. Simptome de intoxicare
Sursa foto: Hepta

Un aliment pe care toată lumea îl iubește este însă toxic pentru patrupedele noastre favorite.

Alimentul care se găsește în fiecare casă și e toxic pentru câini. Care sunt simptomele intoxicației și ce trebuie să faci

Deși unii proprietari de câini sunt tentați să le dea ciocolată, în dorința de a le face o bucurie, ei bine, efectul ar putea fi fatal. Câinii sunt animale pofticioase și nu vor refuza bucățica de ciocolată pe care i-o dai însă va trebui să te abții dacă te gândești la sănătatea lor. 

Ingrediente dăunătoare

Motivul pentru care ciocolata este toxică pentru câini se regăsește în teobromină, o substanță asemănătoare cofeinei. Acest ingredient este dăunător pentru câini și le provoacă mai multe simptome, dintre care cea mai importantă este hiperstimularea musculară, inclusiv a inimii. 

Prea multă ciocolată devine otrăvitoare pentru câini. Cantitatea inofensivă depinde de dimensiunile patrupedului și de cantitatea de teobromină din produs. Astfel că ciocolata neagră este cea mai bogată în această substanță. Totodată, unele ciocolate fără zahăr conțin xilitol, un îndulcitor artificila otrăvitor pentru câini. Acesta duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge și provoacă insuficiență hepatică. 

Întrucât animale de dimensiuni mai mici decât oamenii, și nici nu poți controla ingredientele din ciocolată, ceea ce unui om i se pare puțin, pentru un patruped poate fi mult, astfel că cel mai potrivit lucru este să nu-i dai deloc. 
 
Simptome de intoxicare
Semnele de intoxicare se manifestă prin dureri de stomac ori deranjarea tranzitului intestinal, contracții musculare, tremor, palpitații, respirație sacadată dar și dorința de a bea mai multă apă decât de obicei.
Simptomele se manifestă la circa 4 ore după ce au mâncât ciocolată iar efectele durează 3 zile. 
Pe termen lung, majoritatea câinilor își revin complet și rareori pot dezvolta efecte secundare, cum ar fi convulsiile. 
 
Dacă i-ai dat ciocolată și câinele se simte rău, mergi de urgență la medicul veterinar. Oferă-i informații complete despre cantitatea de ciocolată pe care a mâncat-o patrupedul tău dar și despre tipul produsului, scrie Thekennelclub.org.uk., citat de dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: ciocolata caini toxic intoxicare periculos