x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ansamblu locativ cu arhitectură modernăîn zonă împădurită

Ansamblu locativ cu arhitectură modernăîn zonă împădurită

16 Oct 2008   •   00:00

LOCUINŢE  CU CALCAN ŞI TERASE COMUNE
Casa prezentată astăzi face parte dintr-un ansamblu de locuinţe înşiruite. Compactarea locuinţelor într-un singur corp este determinată de cadrul natural în care sunt amplasate.



LOCUINŢE  CU CALCAN ŞI TERASE COMUNE
Casa prezentată astăzi face parte dintr-un ansamblu de locuinţe înşiruite. Compactarea locuinţelor într-un singur corp este determinată de cadrul natural în care sunt amplasate. Vitrarea puternică a faţadelor a fost determinată de cadrul natural ce oferă perspective frumoase. Un plus pentru amplasarea locuinţei în pădure este acela că reduce consumul de energie termică pe timpul iernii pentru încălzire şi a energiei electrice pentru ventilare pe timpul verii. Densitatea pădurii reduce viteza curenţilor crivăţului iarna, şi a austrului vara, casa fiind astfel mereu la adăpost. Stilul locuinţei poate fi încadrat în modern minimal, liniile mari, geometria simplă, pergola din beton de pe acoperiş şi culoarea albă fiind caracteristici ale acestui stil.

Faţadele sunt tratate simplu, cu tencuială albă şi placări din piatră  de culoare verde care corelează construitul cu naturalul.

DISTRIBUIREA FUNCŢIUNILOR
Parterul este complet deschis pentru spaţiile comune, livingul fiind decalat cu 3 trepte faţă de bucătărie şi dinning. Zona de zi se continuă cu o terasă liberă pavată şi acoperită cu placa de la etajul 2.

Etajul este divizat în trei dormitoare, unul matrimonial deservit de un dressing şi o baie, şi alte două dormitoare cu o baie comună.

Scara de la etajul unu se continuă la etajul doi unde există un spaţiu tehnic şi de depozitare şi o terasă amenajată.

×
Subiecte în articol: proiect de casă