x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă cu arhitectură determinate de forme geometrice circulare

Casă cu arhitectură determinate de forme geometrice circulare

28 Iun 2007   •   00:00

Construcţia propusă ca proiect este amplasată in Domneşti, judeţul Ilfov, pe un teren privilegiat din punct de vedere al dimensiunilor. Numai suprafaţa acordată grădinii este de 454,3 mp. Locuinţa este propusă pentru o familie de patru persoane.

Construcţia propusă ca proiect este amplasată in Domneşti, judeţul Ilfov, pe un teren privilegiat din punct de vedere al dimensiunilor. Numai suprafaţa acordată grădinii este de 454,3 mp. Locuinţa este propusă pentru o familie de patru persoane.

Distribuire spaţiilor

Abordarea modernă pe care o are casa la interior, prin formele geometrice spectaculos imbinate - cu un living circular, o terasă deschisă printr-o formă semicercirculară şi un loc de luat masa incadrat intr-un octogon total vitrat pe parter - este susţinută şi de contrastul puternic alb-roşu, culori utilizate pentru faţadă şi acoperiş.

Compartimentarea la nivelul etajului este ingenioasă şi foloseşte la maximum spaţiul disponibil. Aici sunt dispuse trei dormitoare cu două băi, dormitorul matrimonial beneficiind şi de un dressing propriu. Locuinţa se bucură de o terasă generoasă care se deschide din living şi care se continuă printr-o grădină ce poate fi amenajată in spiritul modern al locuinţei, pentru a potenţa şi susţine nonconformismul acesteia.

Detalii tehnice

Structura de rezistenţă s-a realizat pe cadre cu fundaţie pe beton armat, cu pereţi exteriori din zidărie Poroterm, iar acoperişul realizat dintr-o şarpantă de lemn ignifugată şi termoizolată.

Incălzirea se va realiza in toate spaţiile interioare prin corpuri radiante cu agent termic de la centrala termică proprie. Deşi terenul este unul cu multe avantaje, aria in care acesta se află nu dispune de toate utilităţile necesare. Astfel, pentru energie electrică există reţea şi se propune racordarea, insă pentru reţeaua de distribuţie a apei potabile se propune forarea unui puţ de medie adăncime, iar pentru reţeaua de canalizare se propune construirea unei fose septice. Există reţea de distribuire a gazelor naturale la care se va racorda casa.

40.000 euro

preţ la roşu recomandat de arhitect

Proiect conceput de arhitect Răzvan Bărsan

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului.

Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail : georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă