x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa cu influente neo-romanesti

Casa cu influente neo-romanesti

de Georgiana Teodorescu    |    26 Oct 2006   •   00:00
Casa cu influente neo-romanesti
PROIECT DE CASA
Proiect de locuinta unifamiliala pentru un teren plat aflat in centrul Capitalei, teren cu forma dreptunghiulara si suprafata de 148 mp

Pornind de la ideea integrarii armonioase in situl ales, s-a conceput o constructie noua de maniera neo-romaneasca, care respecta intru-totul restrictiile impuse de teren. Astfel, casa este prinsa intre calcanele a doua cladiri vechi si are un grad de ocupare a lotului de 60%.

DESCRIEREA FUNCTIONALA

Cu o amprenta la sol de 82,75 mp, constructia se desfasoara pe trei niveluri: parter, etaj si mansarda. Parterul este compus din hol de acces, living, grup sanitar, bucatarie cu loc de luat masa, camara si o curte de lumina. Etajul este compus din holuri, bai, dressing, doua dormitoare generoase si balcon. La mansarda a fost prevazut un spatiu deschis pentru hobby si relaxare. Structura de rezistenta a cladirii este din zidarie portanta de caramida cu goluri verticale, samburi, centuri si plansee din beton armat. Acoperirea se face pe sarpanta in sistem "scaune" din lemn ecarisat cu invelitoare din tabla zincata.

FINISAJELE

La interior s-au propus pardoseli calde pentru dormitoare si camera de zi (parchet si dusumele din scanduri geluite) si pardoseli reci (din gresie ceramica) pentru restul incaperilor si al teraselor. Peretii vor fi tencuiti cu tencuieli driscuite fin, gletuiti cu glet de ipsos si finisati cu zugraveli lavabile. Tamplaria interioara va fi executata din cherestea de rasinoase sau celulare furniruite, finisate transparent, cu lac alchidic. Tamplaria exterioara va fi din lemn stratificat, cu geam termopan.

40.000 euro
  • pret la rosu recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect: Cornel Vasilache,
  • ×