x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă din bărne de inspiraţie tradiţional americană

Casă din bărne de inspiraţie tradiţional americană

01 Aug 2009   •   00:00
Casă din bărne de inspiraţie tradiţional americană
Sursa foto: /

Materiale naturale şi sisteme ecologice. Imobilul prezentat astăzi a fost conceput pentru un lot de teren amplasat în intravilanul comunei Berceni, la câţiva km de Capitală. Construcţia se desfăşoară pe două niveluri, parter şi mansardă, care organizează după formula clasică zona de zi jos şi cea de noapte sus.



Avantaje
Deşi sunt mai greu de acceptat la noi în ţară, casele din lemn prezintă o serie întreagă de avantaje faţă de sistemele clasice. Astfel, costul construcţiilor din lemn este mai mic cu până la 25%-35 % decât cel al construcţiilor tradiţionale. Ele au o izolare termică şi fonică foarte bună. De şase ori mai izolant decât cărămida şi de 15 ori mai izolant decât betonul, lemnul scade semnificativ costurile de încălzire în timpul iernii. O construcţie din lemn cu umiditate de 20%  îmbunătăţeşte confortul persoanelor care locuiesc în ea, datorită faptului că pereţii nu sunt reci şi umezi. Comparativ, pereţii construcţiilor tradiţionale se usucă în 10-24 de luni, datorită agregatelor pe bază de apă. Durata de construcţie a casei e redusă, de 30 de zile de la semnarea contractului pentru producţie, la care se adaugă montarea de aproximativ două săptămâni. Construcţiile din lemn sunt încadrabile cu uşurinţă în mediu urban sau rural, indiferent de amplasament sau de finisaje exterioare/interioare dorite.

Detalii tehnice
Structura de rezistenţă va fi executată din bârnă de răşinoase, îmbinată în "coadă de rândunică" cu fundaţii continue din beton, placă de beton slab armat la parter şi şarpantă de lemn cu pod necirculabil şi învelitoare uşoară de culoare verde de China. Neavând reţea de gaze în zonă, această locuinţă va avea apă caldă şi încălzire centrală furnizată de o centrală termică pe lemne, ce poate fi lesne înlocuită de o instalaţie cu pompă de căldură (economică şi nepoluantă - fără consumul vreunui combustibil).

Proiect conceput de arhitect
Florin Ţenescu
telefon: 0740.078.882; 0722.161.067

CĂTRE ARHITECŢI
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă casă din bărne