Realizarea caselor pe structură de lemn este in prezent din ce in ce mai convenabilă. Avantajele pe care această soluţie le oferă sunt multiple.
Realizarea caselor pe structură de lemn este in prezent din ce in ce mai convenabilă. Avantajele pe care această soluţie le oferă sunt multiple: rapiditatea execuţiei, costuri convenabile (preţ de cost mai mic cu pănă la 35% faţă de costul unei construcţii similare din zidăriei), confortul care corespunde normelor moderne de locuire, sistemul constructiv al casei, izolarea termică şi fonică, folosirea materialelor ecologice in combinaţie cu alte materiale moderne, elasticitatea lemnului care conferă rezistenţă la seisme.
Detalii de arhitectură
Beneficiind de un teren generos de 2.756,84 mp, soluţia de faţă prezintă o locuinţă unifamilială permanentă, desfăşurată pe trei niveluri: subsol, parter şi etaj mansardat. Subsolul este in totalitate tehnic, cu un garaj pentru două maşini, centrală termică pe lemne cu depozit de lemne, spălătorie, pivniţă şi atelier. Accesul principal se face printr-un windfang ce duce in holul de distribuţie spre bucătărie, sufragerie, living, grup sanitar, birou şi casa scării.
Ceea ce impresionează la parterul construcţiei este livingul deosebit de generos, coborăt cu trei trepte faţă de cota generală. El este deschis spre locul de luat masa, spre casa scării şi spre bucătărie, făcănd legătura cu aceasta printr-un bar. La etaj sunt distribuite trei incăperi din care se disting două camere de tineret, cu balcon propriu, dormitorul matrimonial cu dressing, baie şi terasă.
Casa prezentată este realizată in intregime pe structură din lemn de răşinoase, cu pereţi tip sandviş, prevăzuţi cu termoizolaţie din vată minerală intre grinzi de lemn de 150/50 mm şi barieră contra vaporilor.
6 euro/mp
preţ pentru proiectare completă - arhitectură, rezistenţă şi instalaţii recomandat de arhitect
Proiect realizat de arhitect Zoltan Moricz
Către arhitecţi
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului.
Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail : georgiana.teodorescu@jurnalul.ro