x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă modernă cu rol dublu

Casă modernă cu rol dublu

09 Aug 2007   •   00:00

Locuinţa propusă ca proiect astăzi este amplasată in municipiul Piteşti, judeţul Argeş. Lotul, cu o suprafaţă de 1.495 mp, se află intr-o zonă intravilană rezidenţială, cu parcele individuale.

Locuinţa propusă ca proiect astăzi este amplasată in municipiul Piteşti, judeţul Argeş. Lotul, cu o suprafaţă de 1.495 mp, se află intr-o zonă intravilană rezidenţială, cu parcele individuale. Construcţia are destinaţia de locuinţă pentru o familie, insă numărul mare de dormitoare şi biroul de la parter dau o funcţie secundară, aceea de locuinţă de serviciu şi de birou.

Ca organizare funcţională, casa iese din tiparele obişnuite, prin detaşarea clară a zonei de zi faţă de zona de noapte. Atăt parterul, căt şi etajul funcţionează independent. Astfel, parterul, cu o suprafaţă totală de 272 mp, prezintă două bucătării, un dormitor cu dressing, un living cu loc de luat masa, un birou, garaj şi spaţii utilitare. Etajul, cu o suprafaţă totală de 256 mp, incorporează patru dormitoare cu dressing ataşat şi grup sanitar, o bucătărie şi un living. Livingul de la parter este deschis pe ambele niveluri, făcănd astfel legătura vizual cu zonele de la etaj.

Lotul rămas este amenajat cu trotuare şi alei de acces, cu o suprafaţă totală de 377 mp şi spaţii verzi cu o suprafaţă de 490 mp, ce permite amenajarea unei piscine şi a unei terase exterioare.

25 euro/mp

Preţ pentru proiectare completă - arhitectură, rezistenţă şi instalaţii

Proiect conceput de arhitect Răzvan Bărsan

Detalii tehnice

Particularitatea arhitecturală a construcţiei este dată de imbinarea materialelor plate cu cele cubice, de cromatica faţadelor, ce combină culorile inchise cu cele deschise, şi de golurile ferestrelor, care dau echilibru volumetriei. Sistemul constructiv al clădirii este pe fundaţie din beton armat, cu stălpi şi placă din beton armat şi pereţi exteriori din zidărie poroterm de 30 cm grosime. Finisajul faţadelor va fi din tencuială drişcuită fin, de culoare alb şi gri inchis. Tămplăria exterioară va fi din lemn de culoare maro inchis, cu geam termopan.

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului.

Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana. teodorescu@ jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă