x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cat costa o piscina pentru familia ta?

Cat costa o piscina pentru familia ta?

de Adela Parvu    |    01 Iun 2006   •   00:00
Cat costa o piscina pentru familia ta?
IN AER LIBER
Majoritatea romanilor care isi construieste sau cumpara o casa la curte se gandeste si la piscina din gradina. Piscina este un excelent loc de relaxare in intimitatea propriului camin, o bucurie mai ales pentru copii. Cu toate argumentele privind efectele terapeutice ale inotului si confortul pe care il poate oferi o piscina, pe toti ne intereseaza si costul acestora.

VARIANTE DE PISCINE

Piata piscinelor a crescut, asa ca au aparut firme care propun diverse solutii, fie produse si echipamente fabricate la noi, fie aduse din import. Dupa pozitionarea in raport cu nivelul gradinii exista piscine supraterane (construite din diverse materiale, chiar gonflabile) si piscine ingropate. Dupa materialul din care sunt executate bazinele exista piscine din beton, din polipropilena, din panouri metalice sau rasini cu insertii din fibra de sticla, dar enumerarile pot continua. Cert este ca printre preferintele romanilor se afla piscinele ingropate, executate fie din beton, din panouri metalice ori polipropilena.

SUPRATERANELE MAI IEFTINE

Cele mai ieftine piscine sunt modelele supraterane. Aceste bazine nu necesita lucrari de excavare a solului din curte, ci doar nivelarea suprafetei alese pentru asezarea lor, iar montajul se face mai repede decat in cazul celor ingropate. In cazul piscinelor gonflabile se poate demonta relativ usor bazinul, dar necesita un spatiu propice pentru depozitare. O piscina familiala supraterana modulara, cu bazin din otel galvanizat, porneste de la un pret de 2.600 de euro (Maria Piscine), cea gonflabila supraterana de la 3.200 de euro (Kasta Metal), bazinele din rasini cu fibra de sticla ce pot fi ingropate, de la 4.500 de euro (Avi Piscine), iar cele din polipropilena ce pot fi ingropate de la 4.300 de euro (Ani-Co piscine).

CALITATEA CONTEAZA

O piscina nu poate fi realizata de muncitori necalificati in acest domeniu. Nu este suficient un bazin realizat din beton si umplut cu apa. Sistemul unei piscine este mult mai complex si, de aceea, e bine sa apelati la firme cu experienta care va pot consilia pentru cea mai buna alegere, in functie de marimea curtii, de armonizarea cu arhitectura casei si mai ales de banii pe care ii aveti. In plus, firmele specializate ofera garantie bazinelor si pot asigura service de intretinere. Trebuie stiut faptul ca o piscina este cu atat mai performanta, cu cat echipamentele care o fac functionala sunt mai de calitate: pompa de recirculare si filtrul, setul de conducte si accesorii ale bazinului (skimmere, guri de refulare, sifonul de fund, priza pentru aspirator) si sistemul de tratare a apei.

Piscina Zodiac Winky (Kasta Metal)
Pret: 3.205 euro cu TVA (diametru la interior: 3.80 m; H: 1.05 m)
Piscina Atrium (Kasta Metal)
Pret: 5.087 euro cu TVA (diametru 4.57 m; suprafata: 17 mp; H: 1.35 m)
Piscina Zodiac Ovline (Kasta Metal)
Pret: 4.840 euro cu TVA (dimensiuni la interior: 5.80x3.00 m; H: 1.00 m)

Cereti firmei de la care vreti sa cumparati o piscina certificate de calitate, de garantie si sa va arate modele deja executate la alti clienti.

APA LIMPEDE

Pentru ca apa piscinei sa fie curata, ea trebuie tratata cu produse chimice specifice. In acest sens firmele care vand piscine pot asigura servicii de intretinere sau va pot indruma catre alte firme specializate. Apa unei piscine se trateaza o data pe saptamana, iar acest serviciu costa in functie de volumul piscinei si de localitatea in care aveti casa. Se poate face si abonament cu firmele din domeniu, iar serviciile se platesc la sfarsitul fiecarei luni. Tratarea apei piscinei poate costa intre 10 si 30 de euro pe luna, in functie de marimea bazinului, iar curatarea si verificarea echipamentelor pe sedinta costa de la 15-20 de euro in sus, in functie de complexitatea piscinei. E clar ca, daca bazinul este mai mic si mai putin complicat ca echipamente, si costurile serviciilor sunt diminuate. Trebuie subliniat ca, pentru o igiena corespunzatoare, sunt absolut obligatorii tratarea si curatarea piscinelor.

INFORMATII UTILE

Firmele specializate in producerea, vanzarea si montajul piscinelor pot oferi bazine la preturi promotionale sau chiar in rate. Pentru piscine care ajung la un cost total de 10.000 de euro puteti apela la creditele pentru nevoi personale.
  • Kasta Metal www.kasta.ro
  • Ani-Co www.ani-co.ro
  • Maria Piscine www.piscine.ro
  • Avi www.avi.ro
  • Hobbit Integral www.hobbitro.ro
  • Chemofrom Romania www.chemoform.ro
  • ×
    Subiecte în articol: piscina piscine kasta metal