x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Clasic şi modern in aceeaşi casă

Clasic şi modern in aceeaşi casă

24 Mai 2007   •   00:00

Locuinţă cu organizare tradiţională şi utilitare modernă

Proiectul prezentat este o vilă unifamilială inserată intr-un ţesut nou de locuinţe din Bucureşti. Ea este amplasată pe un teren dreptunghiular (22 m x 30 metri), ce permite, pe lăngă ridicarea construcţiei (120 mp la sol), şi realizarea unor amenajări peisagere complexe. Construcţia atrage prin culorile calde şi armonios imbinate. Volumetria de ansamblu este controlată prin linii mari, date de dimensiunile ferestrelor şi textura materialelor.

Accesul in locuinţă (de factură clasică prin retragerea de la faţada principală) se face printr-un vestibul generos, care distribuie circulaţiile la nivelul parterului către zona diurnă, living, locul de luat masa, bucătărie şi spaţiul tehnic cu acces chiar din vestibul.Â

Livingul este deschis către locul de luat masa şi separat discret cu uşa glisantă spre bucătărie. Aici a fost prevăzută scara spre etaj. Parterul este completat funcţional de un grup sanitar, cămară şi depozitare. Nici zona de noapte nu este neglijată, fiind distribuită in trei dormitoare generoase, dintre care unul matrimonial, cu dressing şi baie proprie.

Spre deosebire de alte proiecte, acesta realizează trecerea de la interior (living) la exterior (grădina individuală) printr-un element cheie ce continuă livingul - terasa - , modalitate eficientă şi elegantă de a dimensiona spaţiul de relaxare şi la exteriorul casei.

Detalii tehnice

Tămplăria exterioară este din pvc cu geam termopan, iar terasele şi treptele exterioare sunt placate cu gresie rezistentă la ingheţ. Soluţia acoperirii este in şarpantă cu invelitoare din tablă ondulată. Structura de rezistenţă este de tip cadre cu stălpi şi grinzi de beton armat, cu pereţi exteriori din cărămidă porotherm de 35 cm grosime. Compartimentarea interioră este realizată din cărămidă cu goluri verticale de 12,5 cm sau pereţi din gips carton cu vată minerală.

Către arhitecţi

Â

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului.

Pentru detalii, ne puteţi scrie la adresade e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă