x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Complexul rezidential Ibiza Golf&Light

Complexul rezidential Ibiza Golf&Light

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    18 Ian 2007   •   00:00
Complexul rezidential Ibiza Golf&Light

AFLA CE E NOU
36 de vile cu grAdina interioara si teren de golf
AFLA CE E NOU
36 de vile cu grAdina interioara si teren de golf

Vineri, 12 ianuarie, a fost prezentata o casa-mostra a complexului rezidential Ibiza Golf&Light. Acesta este un proiect rezidential lansat de compania Ibiza Construct 2000 la sfarsitul anului 2005 (noiembrie), prevazut a fi finalizat in luna mai a acestui an.

Intregul complex este amplasat pe o suprafata de 17.772 mp in vecinatatea Scolii Americane din Bucuresti si este alcatuit din 36 de vile dispuse dupa un format dreptunghiular. Zona centrala rezultata este destinata unei zone verzi si spatiilor pentru relaxare. Gradina interioara are o suprafata de aproximativ 8.000 mp.

In cadrul ei sunt proiectate doua piscine, iar in centru va fi amplasat un teren de minigolf (noua piste pentru un tur si alte trei piste pentru invatare si incalzire). Terenul de golf si faptul ca proiectantul a urmarit generarea unor spatii care sa foloseasca cat mai mult lumina naturala sunt motivatiile care au dus la alegerea numelui Ibiza Golf&Light. In constructia complexului sunt cuprinse trei tipuri de imobile categorisite astfel:
  • tipul A - vile cu o suprafata construita de 346 mp, structurate pe parter, etaj si mansarda;
  • tipul B - vile cu suprafata construita de 398 mp, structurate pe subsol, parter, etaj si mansarda;
  • tipul C - vile cu suprafata construita de 542 mp, structurate pe subsol, parter, etaj si mansarda. In cazul variantelor constructive B si C, subsolul va fi amenajat drept crama.

    Asa cum era de asteptat casa este echipata cu finisaje de calitate, baile si bucatariile sunt complet utilate cu gresie, faianta, obiecte sanitare si accesorii,pardosela este imbracata in parchet triplu stratificatdin fag

    Expozitie de arhitectura sculptura si peisagistica

    Miercuri, 10 ianuarie, a avut loc la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", din Bucuresti, vernisajul expozitiei Herbert Bayer - arhitectura, sculptura, peisagistica (curator: Bernhard Widder, Austria). Pana la 15 februarie aveti prilejul sa descoperiti aici cateva dintre operele acestuia. Herbert Bayer este unul dintre reprezentantii de seama ai Bauhausului si a activat cea mai mare parte a vietii sale in SUA (1938 - 1985). Domeniile reprezentate in aceasta expozitie (arhitectura, sculptura si peisagistica) nu sunt singurele in care artistul si-a desfasurat activitatea. A lucrat de asemenea in domeniul graficii publicitare, a fotografiei, a realizat montaje fotografice, modele pentru tapiserii, pentru ceramica. In primii ani ai emigrarii a si fost curator al multor expozitii pentru renumitul Museum of Modern Art din New York.
    Un merit aparte al sau este acela ca a reusit sa transforme n 30 de ani aspectul orasului Aspen, Colorado. Dintr-un modest oras minier si o statiune de schi, acesta a devenit astazi, gratie viziunii lui Herbert Bayer, o localitate cu valente spirituale, cu cladiri moderne, centre de seminare, sculpturi, lucrari de peisagistica etc. In anul 1925 a inventat un corp de litera, si anume „universal".

    Picturas modelaj pentru copii

    Daca aveti un copil cu vArsta cuprinsa ntre 4 si 10 ani care manifesta oarece aptitudini n ceea ce priveste pictura ori modelajul, e bine sa aveti n vedere faptul ca n perioada 1.03.07-31.08.07, Galeria Basil din Bucuresti organizeaza astfel de cursuri. Programa cursului cuprinde: Luna picturii (gouache pe hArtie), Luna modelajului (modelaj n lut), Luna colajului (colaj pe carton), Luna picturii pe sticla (tempera/sticla-icoana sau obiecte de decor), Luna pastelului (pastel pe hArtie) si Luna picturii (se va face o trecere prin toate tehnicile efectuate). Data-limita pentru nscrieri: 15.02.2007. Adresa galeriei: Str. Dionisie Lupu nr. 46, Sector 1, Bucuresti (n incinta curtii Casei Universitarilor), telefon: 031-8059757/ 0788-26.23.37/ 0788-88.54.21/ 0726-11.34.94.Un merit aparte al sau este acela ca a reusit sa transforme in 30 de ani aspectul orasului Aspen, Colorado. Dintr-un modest oras minier si o statiune de schi, acesta a devenit astazi, gratie viziunii lui Herbert Bayer, o localitate cu valente spirituale, cu cladiri moderne, centre de seminare, sculpturi, lucrari de peisagistica etc. In anul 1925 a inventat un corp de litera, si anume "universal".
  • ×
    Subiecte în articol: luna