x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum scapi rapid și natural de mucegai. Ingredientul se află în orice bucătărie

Cum scapi rapid și natural de mucegai. Ingredientul se află în orice bucătărie

de Redacția Jurnalul    |    04 Apr 2024   •   20:15
Cum scapi rapid și natural de mucegai. Ingredientul se află în orice bucătărie
Sursa foto: Burdun Iliya/Shutterstock / Burdun Iliya

Un ingredient care se află în orice bucătărie reprezintă soluția ideală pentru eliminarea igrasiei și a mucegaiului.

Igrasia poate fi întâlnită atât în locuințele vechi, dar și în cele noi. Pe lângă aspectul inestetic, igrasia are un impact negativ asupra sănătății, motiv pentru care nu trebuie doar îndepărtată, ci și prevenită.

Dacă aceasta nu este îndepărtată în timp util, apare mucegaiul, care poate provoca alergii și chiar boli pulmonare cronice.

Eliminarea igrasiei şi a mucegaiului poate fi dificilă, însă există un truc simplu şi eficient.

Riscurile mucegaiului asupra sănătăţii

Mucegaiul se dezvoltă în locurile unde există multă umiditate, precum baia sau bucătăria. Dacă peretele unei camere prezintă mai multe pete întunecate sunt mari şanse să fie vorba despre mucegai.

Majoritatea persoanelor expuse la spori de mucegai prezintă simptome precum, tuse, nas înfundat sau mâncărimi ale ochilor.

Există şi mucegaiuri care produc micotoxine ce pot fi letale dacă expunerea este suficient de mare.

În 2004, Institutul de Medicina din SUA a adunat suficiente dovezi care atestă legătura dintre expunerea la mucegai şi afecțiunile tractului respirator, potrivit sfatulmedicului.ro.

Cum scapi rapid de mucegai

Pentru a preveni şi elimina petele de mucegai şi igrasia este necesar ca umiditatea să fie redusă.

Astfel  că sarea grunjoasă poate fi de mare ajutor pentru că aceasta are capacitatea de a absorbi umezeala. Sarea va absorbi umiditatea și va preveni apariția igrasiei. Când sarea devine umedă, aceasta trebuie să fie înlocuită. 

În primul rând trebuie curățate zonele cu igrasie și mucegai, fie cu soluții speciale, fie cu apă oxigenată sau oțet. Pentru îndepărtarea petelor de mucegai este nevoie de apă oxigenată cu o concentraţie de 3%.

Aceasta se pulverizează pe locurile afectate de mucegai şi se lasă să acţioneze peste noapte. La fel de eficient pentru îndepărtarea petelor de mucegai este şi oţetul.

Următorul pas este umplerea unui săculeț din bumbac cu sare grunjoasă și așezarea acestuia în zonele afectate de umiditate, transmite  Antena3 CNN.

 

×
Subiecte în articol: mucegai igrasie sare oţet bucătărie