x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Da, vă vom publica!

Da, vă vom publica!

24 Mai 2007   •   00:00

Este prima zi a acestei săptămăni. Am ajuns la redacţie devreme pentru a inchide acest număr al suplimentului ce trebuie să plece la tipar către prănz. Cu mintea incă blocată de bombardamentul informatic generat de evenimentele politice ale ultimelor două zile, am deschis computerul şi, cum era firesc, mai intăi mi-am verificat poşta electronică.

Este prima zi a acestei săptămăni. Am ajuns la redacţie devreme pentru a inchide acest număr al suplimentului ce trebuie să plece la tipar către prănz. Cu mintea incă blocată de bombardamentul informatic generat de evenimentele politice ale ultimelor două zile, am deschis computerul şi, cum era firesc, mai intăi mi-am verificat poşta electronică. Am descoperit cu surprindere că cineva apropiat imi trimisese un forward după un mail al Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă, o grupare despre care nici n-aveam habar că există. Prima tentaţie (cea a unui creier spălat de referendum…) a fost să dau comanda "delete" şi să trec la lucrurile "serioase". Instinctul, asociat probabil cu un reflex de bătrăn jurnalist, mi-a dictat să deschid textele pe care le primisem. Am descoperit cu mare bucurie două materiale bine scrise ce abordau două teme de interes cu adevărat naţional: reciclarea celor peste opt milioane de tone de gunoi pe care noi, romănii, le generăm anual şi utilizarea metodelor neconvenţionale de producere a energiei ce ne-ar asigura o fărămă de independenţă.

A fost reconfortantă lectura acestor articole nu atăt din cauza informaţiilor conţinute, căt mai cu seamă datorită costatării că in această ţară există oameni serioşi care se ocupă cu probleme grave şi importante, pentru care viitorul nu-i o proiecţie a haosului necunoscut, ci mai degrabă o chestiune de previziune lucidă, asumată. Da, domnule Cristian Lăcraru, vă vom publica cele două materiale şi, chiar mai mult, vom incerca să provocăm o dezbatere publică, să cerem opinia specialiştilor şi reacţia cetăţenilor. Aşa cum am scris la inceputul editorialului, acest supliment este gata de tipar, prin urmare articolele vor apărea in două numere viitoare, succesive.

Vă mulţumesc pentru materialele trimise şi sper ca gestul dumneavoastră, completat de reacţia noastră promptă, să creeze o reacţie in lanţ printre cititorii noştri care au ceva important de spus şi cărora paginile Jurnalului Naţional şi ale suplimentelor sale le vor fi intotdeauna la dispoziţie.

×
Subiecte în articol: editorial