x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Designul japonez pe piaţa europeană

Designul japonez pe piaţa europeană

de Georgiana Teodorescu    |    28 Ian 2011   •   21:09
Designul japonez pe piaţa europeană

Simplitate, echilibru, sobrietate, eleganţă, sunt cuvinte care au descris dintotdeauna ameajările în stil asiatic. Deşi se sprijină pe criterii estetice vechi, iar inspiraţia este dată de casele tradiţionale asiatice, acest stil reprezintă astăzi expresia modernităţii şi inovaţiei în materie de design interior şi se impune tot mai pregnant pe piaţa europeană.

De la obiecte uzuale la robotică şi până la ambientări complexe, tot ceea ce vine din această parte de lume are un farmec aparte. Idei inedite de design se împletesc mereu cu funcţionalitatea pentru a deservi la nivel înalt necesităţilor vieţii moderne.

Şi în tot acest capitol semnificativ pe Asia îl ocupă în aria designului actual, scoala japoneză se evidenţiază tot mai pregnant prin concursurile internaţionale câştigate şi prin tot mai desele participări la cele mai mari evenimente de specialitate din întreaga lume. Organizaţi într-o asociaţie profesionistă de design îşi prezintă proiectele în cadrul unor pavilioane amenajate spectaculos, cu accente decorative futurist, un ansamblu coerent, simplu şi armonios, unde frumosul se întâlneşte mereu cu utilul.  Este ca o întoarcere la ceea ce este esenţial. Toate formele sunt pure, stilizate, armonioase şi echilibrate, de o simplitate stilistică memorabilă şi totuşi inedite prin funcţionalitatea şi scopul care li se atribuie. Lămpi din umbrele de hartie cu efecte de difuzare a luminii 3D, ţesături pictate cu voplseluri epoxilice în relief care preiau motivele decorative de pe tradiţionalele covoraşe din paie de orez, pahare de plastic reciclabile care imită perfect cristalul de boemia şi multe altele au intrat anul acesta pe piaţa europeană spre comercializare.

×
Subiecte în articol: casa amenajări originale