x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Furnirul de rattan, o variantă de lux în livingul modern

Furnirul de rattan, o variantă de lux în livingul modern

de Adela Parvu    |    05 Sep 2009   •   00:00
Furnirul de rattan, o variantă de lux în livingul modern
Sursa foto: Rattan Woodesign/

Societatea de consum nu exclude, ba dimpotrivă, pune mai bine în valoare oferta pentru produsele de lux. Pentru că luxul nu mai înseamnă exclusivism, ci personalizare.



Vă propunem o firmă italiană care a găsit soluţia optimă pentru ca produsele ei să fie prezente şi foarte bine primite în toate marile oraşe unde se creionează liniile designului de interior contemporan: Milano, New York, Miami, Londra, Paris, Dubai. Colecţiile cele mai apreciate sunt cele realizate din lemn sau furnir de rattan, aceasta neînsemnând că producătorii nu utilizează şi alte esenţe nobile consacrate. Creatorii de la Rattan Woodesign mizează în primul rând pe nobila simplitate a materialului natural. Dar ei mai mizează şi pe câteva principii solide, dovedind profesionalism şi competenţă.

OSPITALITATE

Unul dintre aceste principii este respectul faţă de ceea ce se numeşte cultura ospitalităţii, dorinţa de a crea în interiorul caselor noastre o atmosferă primitoare şi discretă. Livingul casei trebuie să fie un spaţiu radiind căldură, invitaţia la confort, funcţionalitate şi, mai ales, o absolută libertate de expresie. La acesta se adaugă conceptul de lux seducător mai cu seamă prin creativitate şi inovaţie. Piesele de mobilier, fiecare în parte sau luate pe ansamblu ilustrează refuzul oricărei idei preconcepute. Ele pot părea surprinzătoare prin formă, volum, destinaţie, dar îţi atrag întotdeauna atenţia prin calitatea finisajului, funcţionalitate, iradiaţie estetică. O masă pe picioare tradiţionale, un scaun arcuit după tipare moderne, o comodă masivă, impunătoare fac compoziţia atractivă. Regăsim elementele unui clasic de neuitat, îmbinate fără nici un dram de ostentaţie cu linii de o dezarmantă contemporaneitate. În fapt, designerii firmei propun o recitire a trecutului cu un spirit viu, extrem de prezent.

Piesele de mobilier au, pe lângă funcţionalitate, şi forţa de a lăsa un semn, o urmă în memoria noastră. Simpla lor prezenţă este remarcabilă şi memorabilă, aşa cum demonstrează biblioteca elegantă prin rigurozitatea îmbinării liniilor orizontale cu cele verticale şi distribuţia elegantă a casetelor de depozitare.

VISELE PERSONALE
Mobilierul propus de Rattan Woodesign invită la un stil de zi cu zi capabil să te ţină, totuşi, departe de riscul banalităţii. Spaţiul livingului devine în acest fel un teritoriu adaptat visurilor personale cele mai intime, în interiorul căruia oricine se poate instala confortabil şi binevenit.

Pe lângă linia elegantă a designului şi calitatea cu adevărat excepţională a finisajelor, valoarea estetică este perfect susţinută de nuanţele calde ale furnirului de rattan, de senzaţia de soliditate, de permanenţă pe care acest mobilier o generează. Merite de necontesat în crearea şi promovarea internaţională a acestei linii de produse sunt, pe bună dreptate, atribuite designerului Beatrice Carollo care ocupă şi funcţia de art director al companiei.

Mobilierul prezentat în acest material poate fi, la comandă personalizat atât pe linie pur estetică, dar mai ales în ceea ce priveşte dimensiunile solicitate de beneficiar. Poate acesta este şi unul dintre motivele din care personalităţi cunoscute, din varii domenii, au apelat la serviciile firmei, printre ele aflându-se cunoscuta actriţă Katherine Heigh, cântăreţul Robbie Williams, cunoscutul fotbalist Wayne Rooney sau prinţul Albert de Monaco. Desigur, mulţi alţi beneficiari anonimi apreciază luxul discret şi ospitalier al mobilierului din rattan.

NEOSTENTATIV
În concepţia designerilor de la Rattan Woodesign livingul este eliberat de orice piesă ce ar putea aglomera spaţiul, nu are nevoie decât de câteva accente decorative discrete. Linia mobilierul, căldura specifică materialului natural, finisajul impecabil emană echilibru şi o căldură ospitalieră, lipsită de cea mai mică urmă de ostentaţie.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv