x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Grădina botanică NewfounDland

Grădina botanică NewfounDland

24 Mai 2007   •   00:00

Grădina botanică din Newfoundland a fost inaugurată in anul 1971 şi a fost deschisă publicului in iulie 1977. De atunci s-a dezvoltat pentru a etala plantele native in regiune şi s-au cultivat diferite specii in climatul local. Grădina este, la bază, un centru ştiinţific, aici aplicăndu-se cercetări botanice cu interes, in special, asupra florei din Newfoundland şi Labrador.

Promovarea şi dezvoltarea cercetărilor de horticultură la Universitatea canadiană

Grădina botanică din Newfoundland a fost inaugurată in anul 1971 şi a fost deschisă publicului in iulie 1977. De atunci s-a dezvoltat pentru a etala plantele native in regiune şi s-au cultivat diferite specii in climatul local. Grădina este, la bază, un centru ştiinţific, aici aplicăndu-se cercetări botanice cu interes, in special, asupra florei din Newfoundland şi Labrador.

Se urmăreşte valorificarea istoriei naturale in dezvoltarea şi pentru viitorul universităţii şi al provinciei. Grădina a devenit o corporaţie nonprofit in anul 1994.

Grădina botanică din Newfoundland menţine pentru public grădinile cultivate şi habitatul natural. Este un centru botanic, horticultural, de cercetare a mediului şi educaţional.

Graniţele perene

O etalare de culori şi forme intămpină vizitatorii la intrarea in parc. Graniţele perene se intind de-a lungul părţii de vest a parcului şi atrag imediat privirile vizitatorilor. Din mai, atunci cănd bulbucii de munte sau Trollius incep să inflorească, pănă la sfărşitul lui noiembrie, totul este inflorit.

Plantele sunt grupate, cele care se găsesc de mai multe ori pe toată lungimea grădinii creănd un mosaic in culori schimbătoare. Spaţiul dintre plante este limitat şi la jumătatea verii solul abia se poate zări.

Patul cu plante perene are peste opt metri şi este aranjat de-a lungul unor varietăţi de forme şi inălţimi.

Grădina medicinală

Părăsind suprafaţa centrală, prima grădină care apare in calea vizitatorilor este grădina medicinală. Nouă paturi de flori inalte sunt impărţite anatomic datorită faptului că fiecare plantă este sortită tratamentelor medicinale pentru tratarea diferitelor boli.

Patul de flori pentru remedierea circulaţiei săngelui este format din degeţel - roşu, cel pentru respiraţie din podbal şi iarbă mare din care se fac medicamente pentru tuse.Â

Această grădină a fost creată pentru a arăta vizitatorilor şi studenţilor plantele care stau la baza multor medicamente şi remedii naturale. Majoritatea fortifiantelor şi remediilor apar sub formă de pastille, pudră sau tincturi. Aici se găsesc in formă naturală Echinachea, primula de seară şi planta care stă la originea aspirinei, salcia. Putem vedea căteva plante folosite in culturile asiatice: ginko, care ajută la imbunătăţirea sistemului nervos, in special creierul şi memoria, şi alte plante folosite de ruşi şi chinezi de generaţii intregi.

Grădina umbrită

Pădurea boreală care acoperă o mare parte din Peninsula Avalon, incluzănd şi St. John’s şi grădina botanică, este o adevărată provocare pentru horticultori. In această grădină s-au incercat valorificarea oportunităţilor şi folosirea umbrei pentru etalarea texturii şi culorii frunzişului. Multe plante care au fost degradate din cauza vănturilor aprige şi uscate sau din cauza soarelui intens acum sunt ferite de diferitele tipuri de molizi, pini, brazi, mestceni şi sălcii care se găsesc aici. Selecţia plantelor in această grădină umbrită se face după gradul de umbră dată de copaci. Aici se găsesc specii de primule, mac albastru himalayan, liliac şi diferite tipuri de ferigi.Â

Grădinile cu flori sunt postate lăngă suprafaţa centrală, aici regăsindu-se chioşchiuri de grădină, grădini stăncoase (care includ o grădină alpină), o casă alpină, o vălcea cu rhododendron, grădina umbroasă, grădina vegetală, medicinală şi multe altele.

×
Subiecte în articol: grădina grădini celebre