x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Grădinile inspiraţionale

Grădinile inspiraţionale

24 Mai 2007   •   00:00

Căutaţi idei de amenajare a propriei grădini? Iată două propuneri care ar putea să vă fie de mare ajutor. Nu trebuie decăt să ştiţi exact ce vreţi şi cum să adaptaţi ideea la spaţiul disponibil

Căutaţi idei de amenajare a propriei grădini? Iată două propuneri care ar putea să vă fie de mare ajutor. Nu trebuie decăt să ştiţi exact ce vreţi şi cum să adaptaţi ideea la spaţiul disponibil

Aşa-i că vi s-a intămplat să vizitaţi un parc sau o grădină particulară şi să rămăneţi cu găndul la ea? "Sigur am să-mi amenajez şi eu aşa grădina", vă spuneţi. Ei bine, de această dată vom vorbi tocmai despre astfel de grădini şi vă propunem două amenajări realizate de peisagiştii de la grădina olandeză Keukenhof, despre care v-am mai povestit. Am ales pentru dumneavoastră "grădina modernă" şi "grădina cu influenţe mediteraneene". Deşi sunteţi tentaţi să credeţi că astfel de grădini se pot amenaja doar pe suprafeţe mari, vă inşelaţi.Â

In curtea interioară

Oricăt ar fi de mic spaţiul din curtea interioară, cu siguranţă veţi putea amenaja două straturi cu flori, o pergolă şi o masă cu scaune. Numai bine, pentru că nici nu trebuie mai mult.

Secretul nu este dimensiunea acestui spaţiu, ci culoarea şi permanenta schimbare in funcţie de anotimp. Cu căt sunt mai intens colorate florile cu atăt mai mult vă veţi găndi la soare şi la caracteristicile spaţiului mediteranean.

Spaţiul disponibil

Aici vă puteţi intinde pe căt spaţiu aveţi disponibil. Copacii cu inflorire primăvara pot fi dirijaţi pe spaliere, in aşa fel incăt să lăsaţi mai mult loc pentru alei şi vasele cu flori.

Depinde de dumneavoastră ce forme veţi alege pentru vase, dar pentru un aer modern, ele trebuie să fie căt mai simple cu putinţă şi să aibă nu mai mult de două dimensiuni.

In vasele mari puteţi să plantaţi Rhododendroni pitici şi panseluţe in completare, iar in vasele mici bulboase diverse, dar grupate după criterii cromatice.

Puteţi să adăugaţi un gărduleţ de lemn, porţiuni de gazon impecabil şi o masă cu scaune. Pe lăngă faptul că sunt foarte frumoase, aceste tipuri de grădini pot fi intreţinute cu uşurinţă.

Atenţie la cromatică

In cazul grădinii moderne alegeţi culori căt mai simple: alb imaculat, nuanţe de roz sau mov. Nu plantaţi mai mult de trei feluri de plante in vase, pentru că efectul decorativ se pierde. Grădina modernă este simplă, perfect ingrijită şi cu efect calmant. Grădina mediteraneană este plină de culoare, generatoare de energie şi uşor sălbatică. Două propuneri diferite, dar care se adaptează bine la spaţii mici.

×
Subiecte în articol: mereu verde