x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Idei creative pentru o seară de neuitat cu prietenii tăi

Idei creative pentru o seară de neuitat cu prietenii tăi

22 Iun 2023   •   12:57
Idei creative pentru o seară de neuitat cu prietenii tăi

Bucuria pe care o ai când te vezi cu cei dragi este unul dintre cele mai plăcute sentimente pe care le poți trăi. Poate că ți-ai luat o casă nouă, vrei să petreci de aniversarea ta sau, pur și simplu, îți era dor de o întâlnire cu cei mai apropiați prieteni. Organizează-te și invită-i pe toți, la tine acasă. Decide, mai întâi de toate, câți sunteți. Apoi, fă un plan de cumpărături, poate vă împărțiți cheltuielile sau poate fiecare vine cu câte ceva, în funcție de ce decideți. Întâlnirile cu prietenii, într-un mediu confortabil, nu pun presiune pe nimeni și toată lumea se simte în largul său. Iată câteva idei pentru a avea o seară de neuitat.

Organizarea unei cine tematice

Poți alege o zonă culinară care să încânte pe toată lumea, cum ar fi cea mediteraneană, iar meniul poate fi bogat în salate, pește sau fructe de mare. Poți pregăti dorada la cuptor, dar și paste cu fructe de mare, o salată verde cu lămâie și calamari pane.

Poate vă alegeți o seară cu tematică asiatică și gătiți împreună mâncăruri chinezești sau o seară cu specific românesc, în care vă bucurați de grătar cu mici, cârnați, friptură și o salată consistentă de murături. Orice ai alege, important este să reușești să îi aduni pe toți cei pe care vrei să îi vezi.

Jocuri de societate

Dacă vrei să îți amintești de serile pe care le petreceați în cămin, poți organiza o seară de jocuri de societate. Clasicele jocuri de cărți cu pedepse funny, mima, Monopoly, campionatul de table sau Rummy, toate vă vor face petrecerea mult mai agreabilă. Pentru o astfel de seară, merită să învățați și jocuri noi de strategie. O astfel de întâlnire va fi un succes garantat.

Maratonul filmelor și al serialelor

Dacă nu aveți chef de gătit sau de jocuri, așezați-vă confortabil pe canapea, pe fotolii sau chiar pe jos și faceți un maraton de filme sau de seriale. Alegeți temele și trageți la sorți ce vizionați. Nu uitați să pregătiți popcorn,sucuri și nachos cu sos de brânză.

Seară de karaoke

Chiar dacă nu sunteți cei mai buni cântăreți, o seară de karaoke poate fi plină de râsete și de distracție. Vă puteți împărți pe echipe și vă puteți alege piesele preferate, pe care dansați în cluburi sau pe care le ascultați la concertele la care mergeați împreună. Distracția în această seară va fi garantată și veți avea amintiri de neuitat.

Un  atelier creativ

Dacă vă place să lucrați cu mâinile, ideal ar fi să organizați un atelier creativ. Alegeți un proiect de artă sau de lucru manual pe care puteți lucra împreună, cum ar fi pictura, construirea unei căsuțe pentru păsărele sau un atelier de tricotat.

Degustare de vinuri sau cocktailuri

Dacă sunteți amatori de băuturi fine, o degustare de vinuri sau un atelier de cocktailuri ar putea fi o activitate deosebită. Fiecare participant poate aduce o sticlă de vin sau ingredientele pentru un cocktail specific, pe care să le împărtășiți și să le savurați împreună.

O noapte de stat la povești

Dacă nu aveți chef să vă pregătiți cu nimic, fiecare aduce câte ceva cumpărat, stați la povești, depănați amintiri sau faceți planuri pentru vacanțe. Important este să fiți împreună și să vă simțiți bine.

 

Indiferent de activitățile alese, cheia unei seri reușite cu prietenii este să vă relaxați. Dacă vei avea grijă să asiguri un mediu plăcut, o muzică bună și o atmosferă primitoare, toți invitații se vor simți bine și vor avea o seară de neuitat.

Sursa foto: shutterstock

 

×