x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Imobiliare

Imobiliare

30 Iun 2005   •   00:00

Oferta in crestere pentru inchirierea spatiilor de lux

Oferta in crestere pentru inchirierea spatiilor de lux

In acest an, oferta spatiilor rezidentiale de lux destinate inchirierii este in crestere, aceasta afirmatie fiind sustinuta si de faptul ca exista pe piata foarte multe proiecte imobiliare in derulare. Investitiile pentru reabilitarea vilelor vechi vor determina si ele cresterea ofertei de vile cu arhitectura deosebita in zona central-nordica a Bucurestiului.

Si nivelul cererii este in crestere, aceasta tendinta fiind argumentata de faptul ca Romania este tinta unor investitii straine semnificative, in drumul sau spre aderarea la Uniunea Europeana. In ceea ce priveste chiriile spatiilor rezidentiale de lux din acest an, ele se vor mentine constante. Nivelul chiriilor reflecta locatia, calitatea finisajelor si bunul gust in amenajarea interioara.

In anii trecuti, piata spatiilor rezidentiale de lux pentru inchiriere s-a confruntat cu o oferta insuficienta de vile noi sau renovate, insa cu o oferta satisfacatoare de apartamente in imobile noi. Oferta spatiilor rezidentiale de lux pentru inchiriere in anul 2004 s-a caracterizat prin prezenta apartamentelor de lux finalizate in ultimul an la standarde foarte ridicate, cu finisaje de ultima ora, ce le surclaseaza pe cele din anii precedenti.

Oferta de vile pentru inchiriere este deficitara in raport cu cererea existenta pentru acest tip de resedinte, fie ca este vorba de vile noi, vechi sau renovate. Spatiile rezidentiale de lux destinate inchirierii sunt localizate exclusiv in zona de nord a Bucurestiului. Oferta spatiilor rezidentiale de lux destinate inchirierii a variat in functie de zone, cea mai importanta pondere fiind reprezentata de zonele Herastrau si Baneasa.

Cea mai reprezentativa oferta de vile de lux pentru inchiriat este cea a complexului Ibiza Club, format din 16 vile, fiecare dintre ele cu o suprafata de 330 mp, distribuiti pe trei niveluri. Localizat intr-una din cele mai faimoase zone rezidentiale ale Capitalei, Baneasa, acest complex se afla in vecinatatea Mall-ului Jolie Ville, precum si in apropiere de scolile private din zona. Decorate intr-un stil mediteranean, vilele din cadrul acestui complex se bucura de finisaje de cea mai inalta calitate, in culori calde.

Complexul va oferi facilitati, cum ar fi o sala privata de fitness, piscina si o gradina spatioasa si atent ingrijita. Ibiza Club va beneficia de servicii de mentenanta din partea unei firme specializate si, pentru ca securitatea si intimitatea sunt foarte importante, complexul va asigura chiriasilor sai servicii de paza nonstop.

Conform unui studiu Eurisko, cererea pentru spatii rezidentiale de lux destinate inchirierii vine din partea companiilor multinationale care au inchiriat spatii pentru personalcetateni straini-angajati in pozitia de top-middle management. Aceasta prima categorie reprezinta majoritatea, atingand o cota de 74%.

A doua categorie de clienti ai spatiilor rezidentiale de lux destinate inchirierii este reprezentata de ambasade si diplomatii veniti in Romania, acestia avand o cota de 26% din total.

Nivelul chiriilor variaza in functie de patru mari componente si anume: zona, suprafata, finisaje si facilitati.
×
Subiecte în articol: oferta rezidentiale spatiilor