x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa În direct de la Festivalul de design din Londra

În direct de la Festivalul de design din Londra

de Georgiana Teodorescu    |    25 Sep 2010   •   00:00
În direct de la Festivalul de design din Londra

Despre acest eveniment de mare importanţă în lumea designului mondial noi am scris în fiecare an, în special despre Târgul 100% Design, care este înglobat festivalului de 10 zile. Anul acesta vă relatăm de la faţa locului cele mai noi tendinţe în design şi o scurtă paralelă între toate marile evenimente de specialitate la care am participat.

250 de evenimente ataşate festivalului se desfăşoară în această perioadă în întregul oraş. Expoziţii, instalaţii, inaugurări de noi showroom-uri, ateliere de creaţie deschise publicului, dezbateri şi conferinţe de presă detaliază conceptul de "design" pe toate laturile lui.

Pe lângă activităţile cu scop de afacere avute ca principal obiectiv la mai toate târgurile mari (Milano, Paris), aici promovarea şi susţinerea tinerelor talente sunt primordiale. Asta face ca evenimentul din Londra să fie special. Oamenii creativi sunt centrul atenţiei atât în zilele de festival ¬- când atelierele lor sunt deschise spre vizitare şi se organizează dezbateri care să atragă atenţia instituţiilor statului, să-i susţină şi să facă publicul să înţeleagă valoarea lor ¬-, cât şi în cadrul târgului, unde li se alocă cea mai mare parte a spaţiilor pentru a-şi prezenta inovaţiile.

100% DESIGN
În al 16-lea an de eveniment, cu o suprafaţă de 4.000 mp, 100% Design este organizat în 16 pavilioane internaţionale în care expun ţări ca Argentina, Taiwan, Ungaria, Austria, Portugalia, Norvegia, cu membrii cei mai reprezentativi ai asociaţiilor naţionale de design care s-au reunit aici.
Anul acesta, accentul cade pe două direcţii clare: inventarea de materiale noi de finisaj şi ambientare şi reciclarea sau amenajarea Bio. Mai mult de jumătate dintre standurile Târgului 100% Design sunt dedicate materialelor, tehnologiilor şi manufacturii. Se încearcă susţinerea artizanilor şi a utilizării materialelor naturale atât în exploatarea locuinţelor, cât şi în decorarea lor.
Sperăm ca nu peste mult timp să poată şi ţara noastră să participe la astfel de evenimente, pentru că nu ducem lipsă de imaginaţie şi spirit creator, ci doar de susţinere şi promovare.

×
Subiecte în articol: amenajări originale