x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ingredientul natural care scoate orice murdărie de pe șosetele albe

Ingredientul natural care scoate orice murdărie de pe șosetele albe

de Anastasia Paul    |    11 Iun 2024   •   22:00
Ingredientul natural care scoate orice murdărie de pe șosetele albe
Sursa foto: Hepta

Șosetele albe arată grozav, oferind un aspect clasic și versatil. Cu toate acestea, păstrarea culorii reprezintă o provocare întrucât se pătează, se îngălbenesc ori se murdăresc extrem de ușor.

Șosetele albe sunt mai predispuse să arate murdărie și pete în comparație cu șosetele colorate. Factori precum transpirația picioarelor, frecarea pantofilor și expunerea la diferite suprafețe contribuie la murdărirea rapidă a acestora.

În plus, strălucirea șosetelor albe se poate diminua în timp din cauza spălării frecvente.

Pentru a albi și a îndepărta petele murdare de pe șosete, un expert în curățare spune cum putem să le redăm strălucirea fără a folosi înălbitor. Și nu este nevoie să folosim nici oțet sau bicarbonat de sodiu. 

Este un ingredient care se găsește în orice bucătărie. Sucul de lămâie are „proprietăți puternice de îndepărtare a petelor” care funcționează bine pe rufe.

„Acest lucru se datorează faptului că acidul din lămâie este antibacterian, antiseptic și acționează ca un înălbitor natural”, spune expertul.

Pune șosetele pătate într-un vas cu apă caldă infuzată cu sucul unei lămâi proaspăt stoarse, timp de circa 2-3 ore. Scoate-le apoi și punele în mașina de spălat. 

Nu numai că sucul redă albul strălucitor al șosetelor albe dar acționează și ca un balsam natural pentru țesături.

Acest lucru se datorează faptului că acidul citric,  prezent în sucul de lămâie, descompune reziduurile lăsate de detergenți sau săpunuri.

Oțet alb sau bicarbonat de sodiu

Pentru cei care optează să folosească oțet alb sau bicarbonat de sodiu, aceste două metode durează mai mult să funcționeze.

Pentru metoda otetului se foloseste un litru de apă fiartă, se adauga 250ml de oțet alb și apoi se lasă la macerat peste noapte.

A doua zi, trece-le printr-un ciclu normal de centrifugare pentru a scăpa de orice miros de oțet și vor fi gata.

Pentru  bicarbonat de sodiu,  șosetele se lasă la înmuiat într-o chiuvetă umplută cu apă caldă și puțin bicarbonat de sodiu timp de câteva ore, potrivit express.uk.


 

×
Subiecte în articol: sosete oţet bicarbonat sodiu