x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ingredientul secret care curăță impecabil canapeaua de piele

Ingredientul secret care curăță impecabil canapeaua de piele

de Anastasia Paul    |    24 Ian 2024   •   22:15
Ingredientul secret care curăță impecabil canapeaua de piele
Sursa foto: Hepta

Canapelele din piele rerprezintă o alegere răspândită deoarece suprafața lor lucioasă le face mai ușor de curățat decât mobilierul tradițional, acoperit cu material textil.

Însă toate canapelele din piele au nevoie de o reîmprospătare rapidă din când în când, iar ocazional poate apărea o situație de urgență care implică un pahar de vin, marker permanent sau altă pată enervantă.

Eucaliptul este cel mai potrivit deoarece are proprietăți antibacteriene, care îl fac un ingredient puternic în medicamente pentru tratarea tusei, artritei, bolilor gingiivale și multe altele.

Dar este un ingredient natural care poate fi folosit și pentru curățarea casei. De exemplu, o cantitate mică poate fi adăugată la soluția de curățare a podelei din lemn de esență tare sau la detergentul de rufe pentru a adăuga un plus de efect antibacterian. În plus, va face totul să miroasă foarte proaspăt. Așadar, data viitoare când acea canapea scumpă din piele suferă o pată inestetică, apelează la acest ulei modest pentru a-i reda strălucirea inițială.

Cum cureți canapeaua din piele cu ulei de eucalipt

Uleiul de eucalipt este unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale datorită efectelor sale calmante. Cu toate acestea, nu doar ajută organismul, poate reda frumusețea canapelelor din piele. În primul rând, la fel ca în cazul oricărei pete dure, este foarte important să testezi agentul de curățare într-o zonă discretă înainte de a-l folosi pe toată piesa de mobilier prețioasă și scumpă. Pune o picătură sau două de ulei de eucalipt undeva într-un loc mai ascuns de pe canapea. Dacă pielea nu își schimbă culoarea, poți continua în siguranță.

Înainte de a aplica orice instrument de curățare, șterge cu atenție pata pentru a îndepărta excesul de lichid sau pigment. Apoi, adaugă o cantitate mică de ulei de eucalipt pe o cârpă curată și uscată, și șterge cu grijă pata. Repetă după cum este necesar până când pata dispare. Dacă mucegaiul este problema ta, adaugă o parte de ulei de eucalipt cu patru părți de apă într-o sticlă de pulverizator. Stropește amestecul pe o cârpă, apoi șterge pata ușor, lăsând-o să se usuce complet la aer înainte de a repeta.

O nouă viață pentru canapeaua din piele 

Oricine a avut vreodată o canapea din piele știe c,ă în cele din urmă, va începe să-și arate vârsta, indiferent cât de delicat ai fi cu ea. Dă o nouă viață pielii crăpate, uzate sau zgâriate amestecând și aplicând un tratament cu ulei de eucalipt. Acest lucru se poate face cu doar câteva ingrediente de bază, așa că nu există nicio scuză pentru a nu ține canapeaua în stare bună. 

Într-un recipient mic, combină 5 - 10 picături de ulei de eucalipt preferat cu un sfert de cană fiecare de oțet și ulei de cocos. Apoi pune pe o periuță de dinți nouă amestecul de ulei de eucalipt și masează ușor amestecul pe suprafața afectată. În cele din urmă, îndepărtează orice lichid suplimentar de pe canapea cu o cârpă curată și uscată. 

Acest truc de curățare nu se limitează la canapele. Poți face la fel cu toate articolele din piele, inclusiv poșete, pantofi și curele. Ca întotdeauna, asigură-te că testezi în prealabil, notează housedigest.com.

 

×
Subiecte în articol: canapea piele eucalipt