x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă amplasată pe lot de colţ

Locuinţă amplasată pe lot de colţ

07 Iun 2007   •   00:00

Imobilul prezentat este situat in intravilanul oraşului Pantelimon, pe un teren de formă pătrată amplasat pe colţ, funcţiunea fiind de locuinţă unifamilială.

Rezolvare ingenioasă pentru o locuinţă cu două deschideri spre stradă

Â

Imobilul prezentat este situat in intravilanul oraşului Pantelimon, pe un teren de formă pătrată amplasat pe colţ, funcţiunea fiind de locuinţă unifamilială.

Casa este generoasă din punct de vedere al spaţiului şi al dimensiunilor, suprafaţa utilă fiind de 205 mp, iar regimul de inălţime: D+P+2E. Rezolvarea interioară este complexă şi ingenioasă. Ea este definită prin organizarea la jumătate de nivel, oferind perspective interioare deosebite şi permiţănd accesul uşor intre spaţiile de zi: pentru loc de luat masa - bucătărie - cameră de zi - birou, parcurgăndu-se doar jumătate de scară.

Detalii arhitecturale

La demisol au fost dispuse bucătăria cu intrare separată faţă de intrarea principală şi locul de luat masa cu vedere spre grădină. Parterul este rezervat zonei de relaxare, aici fiind amenajat şi un birou ca spaţiu de lucru şi intălnire. La etaj a fost organizată zona de noapte a locuinţei. Dormitoarele sunt extrem de generoase, toate fiind dotate cu dressing şi baie proprie. Şi la ultimul etaj există un dormitor la fel de generos ca dotări şi perimetru, acesta avănd acces şi la terasa amenajată la acelaşi nivel. Spaţiile vitrate sunt un atu pentru locuinţă, living-ul fiind pe direcţia est-vest. Lumina naturală pătrunde pe tot parcursul zilei şi evidenţiază in permanenţă jocul de forme geometrice simple, elegante şi in acelaşi timp echilibrate.

Grădina este de dimensiuni reduse, insă amenajarea ei in stil englezesc este in perfectă concordanţă cu faţadele casei şi cu cerinţele beneficiarilor, adăugănd un plus de expresivitate intregului proiect.

Structura clădirii va fi realizată din beton armat. Acoperişul este de tip terasă necirculabilă.

La exterior se va aplica tencuială drişcuită cu rezistenţă la intemperii şi diferenţe de temperatură. Culoarea tencuielii este galben deschis, ea fiind alternată cu placaje de lemn.

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi reprezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului.

Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mailgeorgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă