x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă de 540 mp concepută pentru familiile a doi fraţi

Locuinţă de 540 mp concepută pentru familiile a doi fraţi

de Georgiana Teodorescu    |    08 Mai 2008   •   00:00

Proiectul de casă prezentat astăzi conţine două locuinţe unifamiliale sub acelaşi acoperiş, dar fără să comunice între ele, avînd fiecare propriul hol cu scară de acces la etaj şi intrări separate.

Două apartamente de tip duplex în aceeaşi construcţie

Proiectul de casă prezentat astăzi conţine două locuinţe unifamiliale sub acelaşi acoperiş, dar fără să comunice între ele, avînd fiecare propriul hol cu scară de acces la etaj şi intrări separate. Construită pe un teren de 800 mp, clădirea are o amprentă la sol de 240 mp. Ca şi proporţie de ocupare a spaţiului, locuinţele nu sînt egale. Cea mai mare are în plus pe zona de parter un loc de luat masa  generos, separat de bucătărie, şi un dormitor de oaspeţi cu baie proprie, care se regăseşte în plus şi în planul etajului. Acesta din urmă are acces şi la etajul 2, care este parţial şi care a fost prevăzut ca spaţiu de relaxare şi hobby.

Detalii tehnice

Structura de rezistenţă a cons­trucţiei este din stîlpi, grinzi şi planşee din beton armat. Pereţii exteriori sînt realizaţi din cărămidă de tip poroterm cu polistiren de 5 cm. Compartimentarea interioară se va realiza din zidărie de cărămidă. Finisajele interioare sînt de nivel mediu. Pentru exterior s-au propus vopsea lavabilă, placaj din piatră şi olane, cu balustrade din fier forjat la toate balcoanele. Tîmplăria exterioară s-a prevăzut din lemn stratificat cu geam termopan. Acoperirea la nivelul etajului 2 se face în terasă circulabilă.

Instalaţii

Ca şi dotări pentru utilităţi, casa are un puţ forat cu hidrofor (amplasate în anexa din incintă), centrale termice pe gaz amplasate în cele două spaţii tehnice de la parter şi panouri solare pentru încălzirea apei menajere amplasate pe terasă. Fiecare familie dispune de două locuri de parcare cu acces din şoseaua principală. Ca şi amenajare exterioară a terenului rămas liber, s-au prevăzut o fîntînă arteziană, alei cu pavaj din piatră, iar pentru grădină se va realiza un proiect aparte de o firmă de specialitate.

×
Subiecte în articol: proiect de casă