x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţă unifamilială de 250 mp

Locuinţă unifamilială de 250 mp

de Georgiana Teodorescu    |    29 Mai 2008   •   00:00

Locuinţa propusă astăzi are o linie deosebit de modernă şi interesantă, în special datorită raportului plin-gol, dar şi datorită materialelor şi culorilor folosite pentru finisaje.

Locuinţa propusă astăzi are o linie deosebit de modernă şi interesantă, în special datorită raportului plin-gol, dar şi datorită materialelor şi culorilor folosite pentru finisaje.

 

DESCRIERE FUNCŢIONALĂ

Construcţia se desfăşoară pe două niveluri şi pe o arie construită de 250 mp, dintre care 120 mp la parter şi 130 mp la etaj. Accesul se face pe faţada dinspre stradă, printr-un windfang  ce intră într-un spaţiu deschis, în care se află bucătăria şi locul de luat masa, ce are acces direct pe terasă, şi scara, ca element de legătură dintre parter şi etaj.

Livingul, centrul de interes al zonei de zi este structurat pe două niveluri. La parter se mai găsesc: un garaj, centrala termică şi un grup sanitar. În ansamblu, parterul este gîndit ca un spaţiu deschis.

La etaj se află trei dormitoare, dintre care două cu balcoane. Dormitorul matrimonial are dresing şi baie proprie.

Locuinţa beneficiază de un vitraj generos, care asigură o bună iluminare a spaţiilor.

 

DETALII TEHNICE

Structura de rezistenţă este realiza­tă din zidărie portantă, rigidizată cu sîm­buri şi centuri din beton armat. Pe­re­ţii sînt din cărămidă cu polistiren de 5 cm.

Fundaţia este re­alizată din beton armat, iar acoperişul din placă de beton orizonta­lă, cu înclina­ţia necesară scurgerii apelor me­teorice.

Finisajele folosite sînt: vopsea lavabilă, placaje din lemn, balustrade din sticlă cu inox. Tîmplăria este rea­lizată din PVC.

 
Preţ:

18 euro/mp

preţ pentru proiectare completă(arhitectură, instalaţii şi rezistenţă)

Proiect conceput de arhitecţii Gyorgy Daniel şi Ivaşcu Roxana

 

Către arhitecţi

Jurnalul Naţio­nal, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica “Proiect de casă”, în care îi invităm să îşi pre­zinte propunerile. Astfel, proiec­tele pot apă­rea în acest format în pagi­nile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodo­rescu@jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: proiect de casă